
Geroosterde cashewnoten met kruiden is echt super makkelijk om te maken. In slechts 15 minuten heb je een heerlijke snack voor bij een borrel of een keer tussendoor. Voor dit recept heb ik ongebrande en ongezouten cashewnoten gebruikt. De cashewnoten meng je met olijfolie en kruiden. Qua kruiden kan je veel variëren, zodat je telkens een nieuwe smaak maakt. Nadat alles goed is gemengd, rooster je de cashewnoten 10 minuten in de oven. Deze geroosterde cashewnoten met kruiden heb je simpel en snel gemaakt. En ze zijn natuurlijk heel lekker!
Aantal: 150 gram
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 150 ongebrande en ongezouten cashewnoten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
- Snufje zout
- Snufje peper
Benodigdheden:
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Schaaltje
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de bakplaat uit de oven. Beleg de bakplaat met bakpapier.
- Doe alle ingrediënten in een schaaltje en meng goed met elkaar.
- Verspreid de gekruide cashewnoten op de met bakpapier belegde bakplaat, zodat alles goed geroosterd kan worden.
- Zet de bakplaat voor ongeveer 10 minuten in de oven. Roer de cashewnoten na 5 minuten een keer door.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat de geroosterde cashewnoten met kruiden eerst afkoelen.
Tips: De cashewnoten kan je goed bewaren in een afsluitbare pot of bakje.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Deze bruschetta met biefstuk en zelfgemaakte groene pesto zijn fantastisch lekker. In 20 minuten staat dit heerlijke borrelhapje bij jou op tafel!