Pasta | spaghetti met kippenlevertjes

Pasta | spaghetti met kippenlevertjes

Vandaag is het ‘wereld pasta dag’, dus hierbij een pasta recept! Ik ben echt gek op pasta en eet het dan ook graag. Bij het bedenken van een pasta gerecht op deze dag, moest ik denken aan spaghetti met kippenlevertjes. Mijn moeder maakte het vroeger wel eens en ik vond het altijd super lekker. Met de kastagnechampignons erbij past dit gerecht ook nog eens perfect bij de herfst!

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 180 gram spaghetti
  • 400 gram kippenlevertjes
  • 250 gram kastagnechampignons
  • 2 rode uien
  • 3 knoflooktenen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 takjes verse tijm
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Wok met deksel.
  • Pan

Bereidingswijze:

  1. Zet een pan met water op het vuur en voeg er ruim zout aan toe. Wanneer het water kookt, doe je de spaghetti erbij. Kook de spaghetti al dente. Tip: leg een houten pollepel op de pan om overkoken te voorkomen.
  2. Maak de kippenlevertjes wat kleiner en bak met wat olijfolie aan in de wok.
  3. Snijd de uien en knoflook fijn, snijd de kastagnechampignons in plakjes en rits de tijm van de takjes. Bak met de kippenlevertjes mee in de pan.
  4. Roer de tomatenblokjes door de kippenlevertjes en doe de deksel op de wok. Laat een kwartiertje pruttelen, roer soms door.
  5. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de kippenlevertjes er bovenop.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.