Granola met speculaaskruiden

Granola met speculaaskruiden

Granola met speculaaskruiden

Alweer een jaar geleden maakte ik voor het eerst granola. Ik ontdekte dat het heel makkelijk is om zelf granola te maken. Op Kokkerellen met Suus staat er daarom een basisrecept voor granola. Het is een heerlijke granola die ik vaak maak. Qua kruiden maak ik dan gebruik van kaneel, maar dit kan je ook goed vervangen. Deze granola maakte ik met de zelfgemaakte speculaaskruiden die eerder deze week online kwam. Ook maakte ik gebruik van de biologische bloemenhoning van Melvita. Deze kreeg ik van Kroon op het werk in de herfst foodybox. Toevallig een honing die ik al vaker gebruik. Maak jij binnenkort ook de granola met speculaaskruiden? Dan geniet je van een ontbijt die helemaal in deze Sinterklaas- en herfsttijd past!

Aantal: 450 gram

Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:
  • 225 gram havermout
  • 50 gram lijnzaad
  • 40 gram cashewnoten
  • 30 gram pompoenpitten
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels honing
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • 50 gram rozijnen
Benodigdheden:
  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Schaal
  • Afsluitbare pot
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten (behalve de rozijnen) in een schaal en meng goed met elkaar.
  3. Verdeel de granola over de bakplaat en bak voor 20 minuten in de oven.
  4. Roer na 10 minuten de granola een keer door.
  5. Haal de granola na 20 minuten bakken uit de oven.
  6. Laat de granola met speculaaskruiden eerst afkoelen voordat je de rozijnen erdoor mengt.
  7. Bewaar de granola in een afsluitbare pot zodat het goed blijft.
Gekarameliseerde appel met pangranola en kwark
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Deze gekarameliseerde appel met pangranola en kwark is een heerlijk en voedzaam! Makkelijk te maken, in slechts 5 minuten klaar!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.