#hotspot Belgie Antwerpen Fiskeskur

#hotspot | België – Antwerpen – Fiskeskur

  • Naam: Fiskeskur
  • Land: België
  • Plaats: Antwerpen
  • Adres: Kattendijkdok-Oostkaai 20b 2000 Antwerpen
  • Website

Begin november zijn we een dagje naar Antwerpen geweest. We begonnen deze dag bij MAS, museum aan de stroom. Langs allerlei museumzalen gingen wij met roltrappen naar 60 meter hoogte. Op het dak van het museum is een panoramaterras waarbij je 360 graden uitzicht hebt over de stad Antwerpen en de haven.

Daarna liepen wij naar Fiskeskur om te gaan lunchen. Zowel MAS als Fiskeskur liggen op ’t Eilandje, het oudste havengebied van Antwerpen. En het havengevoel is ook nog goed merkbaar als je tussen de monumentale pakhuizen, kades met loodsen en hangars loopt. Het restaurant Fiskeskur vind je in het oude douanegebouw.

Fiskeskur betekent in het Deens vissershut en dat zegt alles over het concept. Het is zelfs het eerste visrestaurant op ’t Eilandje, pas open sinds maart 2019. Qua inrichting is de sfeer van het oude douanegebouw zoveel mogelijk behouden, zo kan je bijvoorbeeld eten aan de oude douaneloketten. Buiten is een groot terras overspannen met een groot zeildoek met zicht op het water. Ook is er een open vuur en een houtoven waar alle warme gerechten worden bereid.

Fiskeskur laat zich inspireren door de dagvangst en de lokale oogst van biologische vis- en groentenboeren. De gerechten worden elke dag op een groot krijtbord geschreven. We begonnen onze lunch met krabbenpoten. De schaal was al iets open gebroken waarna je het krabbenvlees eruit kon eten. Heerlijk smaakvol!

Van het warme gedeelte van het krijtbord kozen we voor schelvis met knolselderij en de saus bagna cauda. Er werd ook nog pastinaak, aardappeltjes en garnalen bij geserveerd. Alles bij elkaar een heerlijke combinatie!

Ook bestelden we zuurdesembrood met gerookte forel en de eitjes van de forel. Dit smaakte ook weer fantastisch. Kortom, we hebben heerlijk gegeten bij Fiskeskur!

Voor een heerlijke lunch tijdens een dagje Antwerpen, is Fiskeskur is echt een aanrader, ben er zo enthousiast over! Ga zeker een keer langs, reserveren is niet nodig. Tip: parkeer je auto aan de Rijnkaai, je betaalt €3,80 voor een hele dag.

#hotspot | Fuerteventura - Betencuria - La Sombra
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Ben je op Fuerteventura!? Ga dan zeker lunchen bij La Sombra in Betancuria. Lekker eten op een buiten terras met vele schaduwplekjes.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.