Hartige hapjes | camembert in filodeeg

Hartige hapjes | camembert in filodeeg met gekarameliseerde ui

Avondje met vrienden, rode wijn erbij en natuurlijk lekkere hapjes. Maak dan deze in de oven gesmolten camembert in krokant filodeeg met in rode wijn gekarameliseerde ui. Gegarandeerd een succes bij de borrel! Bij Kaaskraam bestel je jouw camembert online en wordt het per post verzonden. Ideaal toch!?

Aantal personen: bij borrel voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 4 witte uien
  • 100 ml rode wijn
  • Boter
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 5 vellen filodeeg (ontdooid)
  • 160 gram camembert
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Koekenpan
  • Kwastje

Bereidingswijze:

  1. Snijd de uien in halve ringen, smelt de boter in de koekenpan en bak de uien. Wanneer ze iets beginnen te verkleuren voeg je de rode wijn en bruine suiker toe. Roer goed door en laat zo’n 20 minuten karameliseren. Let wel op dat je het regelmatig even doorroert.
  2. Leg een vel filodeeg neer en bestrijk met olijfolie. Leg er een nieuw vel schuin bovenop en bestrijk ook deze met olijfolie. Herhaal tot alle 5 filodeeg vellen zijn bestreken met olijfolie en schuin op elkaar liggen.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden en leg bakpapier op de bakplaat.
  4. Het stuk camembert leg je in het midden op het filodeeg.
  5. Schep de gekarameliseerde ui op en naast de camembert.
  6. Vouw steeds een vel filodeeg om de camembert met gekarameliseerde ui heen. Het laatste vel filodeeg vouw je er losjes omheen en zorg ervoor dat het wat rechtop staat zodat dit krokant wordt gebakken.
  7. Leg de ingepakte camembert op de met bakpapier belegde bakplaat.
  8. Bak de camembert in filodeeg ongeveer 20 minuten in de oven. Het is klaar als de filodeeg krokant en goudbruin is gebakken.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.