Afgelopen dinsdag kwam het basisrecept om zelf pizzadeeg te maken online op Kokkerellen met Suus. Ik ben, naast cheesecake en pasta, echt gek op pizza. Met het pizzadeeg heb ik deze heerlijke pizza quattro formaggi gemaakt. Van Kaaskraam kreeg ik hiervoor 4 Italiaanse kazen opgestuurd die echt op de pizza quattro formaggi horen: gorgonzola, buffelmozzarella, taleggio en Parmezaanse kaas. De pizza’s kan je bakken in de oven of op de bbq, gebruik bij beide manieren een pizzasteen voor een krokante bodem. Pizza quattro formaggi is echt comfortfood voor het weekend!
Aantal: 2 personen – 2 pizza’s
Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten oventijd (2 minuten bbq)
Ingrediënten:
- 1x basisrecept pizzadeeg
- 1/2 pakje kant en klare pizza/pastasaus
- 100 gram Gorgonzola
- 1 bol (buffel)mozzarella
- 100 gram Taleggio
- 100 gram Parmezaanse kaas
Benodigdheden:
- Oven of bbq
- Pizzasteen
- Deegroller
- Rasp
- Semolina (griesmeel)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 230 graden of steek de bbq aan tot een hoge temperatuur. Zorg ervoor dat je de pizzasteen mee opwarmt.
- Rol het pizzadeeg uit met de deegroller. Bestrooi een houten pizzaplank met semolina en leg hierop het pizzadeeg. Schuif het pizzadeeg voor 5 minuten in de oven om de pizzabodem voor te bakken. Bak je de pizza op de bbq? Dan is het voorbakken van de bodem niet nodig.
- Besmeer de pizzabodem met 4 eetlepels saus.
- Rasp de Parmezaanse kaas en doe in een schaaltje.
- Verdeel de kazen op volgorde op de pizza: gorgonzola, taleggio, buffelmozzarella (in stukken scheuren) en als laatste de Parmezaanse kaas.
- Schuif de pizza op de pizzasteen. Bak de pizza in 10 minuten krokant in de oven of in 2 minuten op de bbq.
- Herhaal stap 2 t/m 6 met de 2de pizzabodem.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Flatbread met gegrilde groenten en pesto. Een heerlijk, makkelijk en vegetarisch recept. Ook de flatbreads en de groene pesto kan je zelf maken. De recepten staan op Kokkerellen met Suus.