kipsaté spiesjes

Kipsaté spiesjes van de bbq

Met dit lekkere weer steek ik graag de bbq aan! Daar kunnen kipsaté spiesjes natuurlijk niet bij ontbreken. En nee, niet kant en klaar uit de winkel. De marinade kan je heel goed zelf maken! Voor deze marinade heb je niet veel nodig: ketjap, sap van een citroen, knoflook en peper. Een aantal uren laten marineren en op de bbq ermee!

Aantal: 7 kipsaté spiesjes

Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiding (inclusief aan spiesjes rijgen), minimaal 2 uur marineren, 10-15 minuten op de bbq.

Ingrediënten:

  • 300 gram kippendijen
  • 3 eetlepels ketjap
  • 3 tenen knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • Peper
  • Satésaus
  • Sesamzaadjes

Benodigdheden:

  • 7 satéprikkers
  • Glas
  • Schaaltje
  • Snijplank voor kip
  • Bord
  • Vershoudfolie
  • Bbq
  • Droge koekenpan

Bereidingswijze:

  1. Zet de satéprikkers in een glas met water.
  2. Maak de marinade in een schaaltje: pers de knoflook en roer goed door elkaar met de ketjap, sap van de citroen en peper door elkaar.
  3. Snijd de kippendijen in blokjes en meng met de marinade.
  4. Zet het schaaltje met vershoudfolie erover in de koelkast. Laat dit minimaal 2 uur marineren. Roer af en toe even door.
  5. Pak de satéprikkers en maak de kipsatéspiesjes. Leg de spiesjes die klaar zijn op een bord.
  6. Bak de kipsaté spiesjes in 10-15 minuten gaar op de bbq.
  7. Maak ondertussen de satésaus warm en rooster wat sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  8. Serveer de kipsaté spiesjes met de satésaus erbij en de sesamzaadjes over de spiesjes gestrooid.
Stokbrood met knoflook- rozemarijnboter

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Wist je al dat je stokbrood ook op de bbq kunt bakken!? Dit stokbrood is gevuld met een heerlijke knoflook- en rozemarijnboter.

2 Comments

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.