Kruidenboter met Italiaanse kruiden en knoflook

Kruidenboter met Italiaanse kruiden en knoflook

Kruidenboter met Italiaanse kruiden en knoflook

De afgelopen tijd heeft de bbq bij mij regelmatig aangestaan en heb ik een aantal nieuwe recepten uitgeprobeerd, zoals bavette en zeebaars. Pas geleden kwam al het recept van varkenshaas gevuld met brie online op Kokkerellen met Suus. Voor mij hoort bij een bbq ook zeker een vers gebakken stokbroodje met een lekkere kruidenboter. Ik heb allerlei verse kruiden staan, zoals rozemarijn, laurier, tijm, salie en oregano. Bij het maken van gerechten loop ik regelmatig even naar buiten om wat verse kruiden te plukken. Voor de kruidenboter gebruikte ik de Italiaanse kruiden rozemarijn, salie, tijm, oregano en wat knoflook. Heb je nou geen verse kruiden in de tuin staan? Koop dan een bakje met verse kruidenmix in de supermarkt. Het is een heerlijk smaakvolle kruidenboter geworden die super lekker is bij een bbq!

Aantal: 250 gram kruidenboter

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:
  • 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 5 takjes verse tijm
  • 4 blaadjes verse salie
  • 3 takjes verse oregano
  • 3 knoflooktenen
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Schaaltje
  • Scherp mes / kruidenmes
  • Knoflookpers
Bereidingswijze:
  1. Zorg ervoor dat de ongezouten roomboter op kamertemperatuur is.
  2. Was de kruiden schoon onder de kraan.
  3. Rits de kruiden van de takjes en snijd fijn met een scherp mes.
  4. Pers de knoflooktenen uit en doe samen met de fijngesneden kruiden bij de roomboter.
  5. Breng de kruidenboter met Italiaanse kruiden en knoflook op smaak met zout en peper.
  6. Zet het schaaltje met de kruidenboter in de koelkast. Haal de kruidenboter een half uur van te voren uit de koelkast voordat je het wilt gaan eten.
Hartige hapjes | zwarte knoflook rozemarijn boter

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Met de Floky gepelde biologische teentjes zwarte knoflook maakte ik een zwarte knoflook rozemarijn boter. Zwarte knoflook is uniek en zacht van smaak, met subtiele hints van soja, balsamico en rozijnen en smeuïg van textuur.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.