
Bereidingstijd: 5 minuten + bbq tijd
Ingrediënten:
- Ribeye
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Bbq met deksel
- Kernthermometer
- Aluminiumfolie
Bereidingswijze:
- Haal het vlees minimaal een half uur van te voren uit de koelkast.
- Prik de kernthermometer in het vlees en bestrooi de ribeye met zout en peper.
- Leg de ribeye indirect (= niet direct boven de kolen) op het rooster van de bbq en doe de deksel dicht.
- Wanneer er een kerntemperatuur is bereikt van 50 graden, grill je de ribeye direct boven de kolen. Na 2 tot 3 minuten grill je ook de andere kant van de ribeye.
- Leg de ribeye op de aluminiumfolie en pak het losjes in. Laat het ongeveer 10 minuten liggen. Zo zorg je ervoor dat het vlees het knapperige korstje behoudt en de vleessappen verdelen in het vlees.
- Snijd het vlees tegen de draad (spiervezels) in. Dit zorgt ervoor dat het vlees lekker mals is.