
Vorige week kwam er een blog online over een bbq masterclass waar ik bij aanwezig mocht zijn. Geïnspireerd door deze masterclass fietste ik een dag later naar de landwinkel om daar een lekker stukje ribeye te halen. Het is eigenlijk heel makkelijk om ribeye te bereiden op de bbq. Indirect laten garen tot een kerntemperatuur van 50 graden en daarna nog even grillen direct boven het vuur. Zeker de moeite waard om tijdens een bbq een mals stukje ribeye te bereiden! Met deze tips gaat het je zeker lukken!
Bereidingstijd: 5 minuten + bbq tijd
Ingrediënten:
- Ribeye
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Bbq met deksel
- Kernthermometer
- Aluminiumfolie
Bereidingswijze:
- Haal het vlees minimaal een half uur van te voren uit de koelkast.
- Prik de kernthermometer in het vlees en bestrooi de ribeye met zout en peper.
- Leg de vlees indirect (= niet direct boven de kolen) op het rooster van de bbq en doe de deksel dicht.
- Wanneer er een kerntemperatuur is bereikt van 50 graden, grill je het vlees direct boven de kolen. Na 2 tot 3 minuten grill je ook de andere kant.
- Leg de ribeye op de aluminiumfolie en pak het losjes in. Laat het ongeveer 10 minuten liggen. Zo zorg je ervoor dat het vlees het knapperige korstje behoudt en de vleessappen verdelen in het vlees.
- Snijd het vlees tegen de draad (spiervezels) in. Dit zorgt ervoor dat het vlees lekker mals is.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Wil je iets anders dan ribeye of vlees op de bbq maken? Denk dan eens aan stokbrood gevuld met knoflook- en rozemarijnboter van de bbq!