Bbq | ribeye

Vorige week kwam er een blog online over een bbq masterclass waar ik bij aanwezig mocht zijn. Geïnspireerd door deze masterclass fietste ik een dag later naar de landwinkel om daar een lekker stukje ribeye te halen. Het is eigenlijk heel makkelijk om ribeye te bereiden op de bbq. Indirect laten garen tot een kerntemperatuur van 50 graden en daarna nog even grillen direct boven het vuur. Zeker de moeite waard om tijdens een bbq een mals stukje ribeye te bereiden! Met deze tips gaat het je zeker lukken!

Bereidingstijd: 5 minuten + bbq tijd

Ingrediënten:

  • Ribeye
  • Zout
  • Peper

Benodigdheden:

  • Bbq met deksel
  • Kernthermometer
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze:

  1. Haal het vlees minimaal een half uur van te voren uit de koelkast.
  2. Prik de kernthermometer in het vlees en bestrooi de ribeye met zout en peper.
  3. Leg de ribeye indirect (= niet direct boven de kolen) op het rooster van de bbq en doe de deksel dicht.
  4. Wanneer er een kerntemperatuur is bereikt van 50 graden, grill je de ribeye direct boven de kolen. Na 2 tot 3 minuten grill je ook de andere kant van de ribeye.
  5. Leg de ribeye op de aluminiumfolie en pak het losjes in. Laat het ongeveer 10 minuten liggen. Zo zorg je ervoor dat het vlees het knapperige korstje behoudt en de vleessappen verdelen in het vlees.
  6. Snijd het vlees tegen de draad (spiervezels) in. Dit zorgt ervoor dat het vlees lekker mals is.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.