
Deze quiche met zalm, prei en groene aspergetips is alweer het derde recept dat ik voor Pasen online zet. Heb je de bladerdeegtaartjes met ei, ham en prei of de broodjes gevuld met ei en beenham al gezien? Lekker hé!? Nou, deze quiche is ook weer een toppertje! Omdat ik de quiche in een kleinere springvorm van 18 cm heb gemaakt, is het ideaal voor de lunch, brunch of borrel met Pasen. Maar natuurlijk ook heerlijk als avondeten. Laat je het mij weten als je één van de recepten voor Pasen van Kokkerellen met Suus hebt gemaakt? Ik vind het altijd leuk om er een foto van te zien!
Aantal: 4 – 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten + 45 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 5 plakjes hartige taartdeeg
- 300 gram zalmfilet
- 100 gram groene aspergetips
- 1 prei
- 4 eieren
- 200 ml melk
- 3 eetlepels paneermeel
- 75 gram geraspte kaas
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Zout
- Peper
- Olijfolie
Benodigdheden:
- Oven
- Bakpapier
- Springvorm 18 cm
- Koekenpan
- Pan
- Maatbeker
Bereidingswijze:
- Zet een pan met water op het vuur. Snijd ongeveer 1 cm van de onderkanten van de groene aspergetips af. Kook de groene aspergetips in 3 tot 4 minuten beetgaar en giet het water af.
- Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en smeer de randen van de springvorm in met olijfolie.
- Leg een plakje hartige taart deeg in het midden op de bodem van de springvorm. Maak aan elke zijde een plakje hartige taartdeeg vast met een beetje water. Snijd het deeg dat over de rand van de springvorm komt eraf.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg op de bodem van de springvorm. Strooi daarna het paneermeel over de bodem.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats een rooster iets onder het midden van de oven.
- Maak de prei schoon en snijd in ringen. Bak de prei in olijfolie in de koekenpan. Breng op smaak met de knoflookpoeder, zout en peper. Zet daarna het vuur uit.
- Snijd ondertussen de zalm in grove stukken van 1,5 cm bij 1,5 cm.
- Doe de melk in de maatbeker, breek de eieren erboven en kluts het door elkaar. Doe 60 gram van de geraspte kaas erbij en breng op smaak met zout en peper.
- Leg 8 groene aspergetips aan de kant voor bovenop de quiche en snijd de rest doormidden. Doe de zalm en de groene aspergetips bij de prei en roer goed door elkaar.
- Doe de vulling van zalm, prei en groene aspergetips in de springvorm. Giet daar voorzichtig de geklutste eieren bij. Zorg ervoor met een vork dat het goed met elkaar is gemengd.
- Strooi het laatste beetje kaas erover en leg de groene aspergetips erop.
- Zet de quiche met zalm, prei en groene aspergetips voor 45 minuten in de oven.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Wil je nog wat lekkers maken met groene aspergetips? Op Kokkerellen met Suus staat er een lekker plaattaart recept: plaattaart met groene aspergetips en ricotta. Ook leuk om op tafel te zetten bij de lunch, brunch, borrel of met Pasen!