
Oh, ik heb meteen weer zin in deze heerlijke bladerdeegtaartjes met arrabbiata pesto en geitenkaas! Arrabbiata is een pittige rode pesto van zongedroogde tomaten, knoflook en rode chili peper. Twee van deze bladerdeegtaartjes met een salade erbij is genoeg als avondmaaltijd. Maar je kunt de bladerdeegtaartjes natuurlijk ook gebruiken als voorgerecht!
Aantal personen: 4 als voorgerecht, 2 als avondmaaltijd.
Bereidingstijd: 30 minuten (20 minuten oventijd)
Ingrediënten:
- 4 plakjes bladerdeeg
- Potje arrabbiata
- 1 kleine rode ui
- Cherrytomaatjes
- 100 gram verse geitenkaas honing
- Handje rucola
Benodigdheden:
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien op het bakpapier.
- Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de cherrytomaatjes in kwarten.
- Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
- Smeer de arrabbiata op het midden van het bladerdeeg, zodat de rand vrij blijft.
- Verdeel de rode ui, cherrytomaatjes en geitenkaas erover.
- Bak de bladerdeegtaartjes 20 minuten op 200 graden in de oven.
- Wanneer de bladerdeegtaartjes met arrabbiata pesto en geitenkaas klaar zijn, doe je er nog wat rucola op.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Op Kokkerellen met Suus staan nog meer bladerdeegtaartjes! Een heerlijk en makkelijk recept voor een lunch of brunch zijn deze bladerdeegtaartjes met ei, ham en prei.