#hotspot Ibiza La Paloma

#hotspot | Ibiza – Sant Llorence de Balafia – La Paloma

  • Naam: La Paloma
  • Land: Spanje
  • Eiland: Ibiza
  • Plaats: Sant Llorence de Balafia
  • Adres: Carrer Can Pou, 4, 07812 Sant Llorence de Balafia
  • Website

Vorig jaar mei ben ik een aantal dagen met een vriendin naar Ibiza geweest. Niet om te feesten, wel om leuke plekjes van het eiland te ontdekken. Zo zijn wij naar een uitzichtpunt gereden waar wij Es Vedrà konden zien, ook wel de magische rots genoemd. Er gaan allerlei verhalen en mythes rond over dit kleine eiland. Het hoort, samen met andere eilandjes, bij het natuurreservaat Cala d’Hort. Zowel op een zonnige dag als bij zonsondergang heb je een mooi uitzicht op dit bijzondere eiland!

Het mediterraanse restaurant La Paloma vind je op het midden van Ibiza in het kleine plaatsje San Lorenzo. Er is een grote parkeerplaats te vinden waarvandaan je even moet lopen naar het restaurant. Het is echt aan te raden om van te voren te reserveren. De tuin is fantastisch mooi aangelegd met verschillende citrusbomen en een grote moestuin. Het terras bestaat uit verschillende plekjes, wat een knusse sfeer geeft.

La Paloma gebruikt zoveel mogelijk biologische en lokale producten in de gerechten. Ze kijken wat beschikbaar is op de markt en in het seizoen. Ook maken ze gebruik van de groenten uit de moestuin. Elke dag worden de gerechten vers gemaakt. De menukaarten zijn geschreven op borden welke op een schildersezel bij je tafel worden gezet. Elke week wisselen de gerechten. Op het moment dat ik er was, heb ik een heerlijke versgebakken focaccia sandwich met beefsteak gegeten.

Ik hou echt van dit soort lokale restaurantjes die vooral gebruik maken van biologische en lokale producten. Ook al was er geen plek op het moment dat wij er kwamen, we werden vriendelijk ontvangen. Er werd gezegd dat het ongeveer een kwartier zou duren voordat er een tafel vrij zou komen. We konden even wachten op een mooi plekje in de schaduw. Binnen een kwartier zaten wij aan een tafeltje! Restaurant Paloma is inmiddels erg bekend geworden bij toeristen die het eiland Ibiza bezoeken. Het is super om te merken dat de sfeer en het heerlijke eten hier niet onder lijden!

Kortom, ben je op Ibiza, ga dan ook naar restaurant Paloma om te genieten van de rust, sfeer en het eten. Denk er wel aan om van te voren te reserveren.

#hotspot Ibiza Cala Llonga Can Nuts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.