
Na de examens op de middelbare school heb ik een aantal maanden gewerkt bij een groenteboer. Ik mocht klanten helpen, maar ook groenten snijden en salades maken. In de eiersalade werd fijn gesneden prei gedaan, super lekker! Dat heb ik altijd onthouden en jaren later heb ik er mijn eigen draai aan gegeven. Deze eiersalade met prei is altijd een succes en past helemaal bij Pasen of bij een lekkere lunch.
Aantal: ongeveer 500 gram
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 7 eieren
- 60 gram yoghurt
- 50 gram mayo yoghurt
- 100 gram fijn gesneden prei
- knoflookpoeder
- zout
- peper
Benodigdheden:
- Kleine pan
- Schaal
- Snijplank
Bereidingstijd:
- Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken in koud water.
- Pel de eieren en snijd doormidden. Haal het eigeel eruit en doe in een schaal. Leg het eiwit op een snijplank.
- Prak het eigeel in de schaal met de yoghurt en mayo yoghurt fijn.
- Snijd het eiwit in kleine stukjes en roer samen met de fijn gesneden prei door elkaar.
- Breng de eiersalade met prei op smaak met knoflookpoeder, zout en peper.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Bij Pasen horen natuurlijk gevulde eieren! Dit zijn de 3 variaties: mosterd, tonijn en avocado. Wat is jouw favoriete variatie?