Avondeten | gevulde paprika met kipgehakt en rijst

Een makkelijk en gezond gerecht? Dat zijn zeker deze gevulde paprika’s met kipgehakt en rijst. Ook ideaal als mealprep, opwarmen in de oven en eten maar! Het leuke aan gevulde paprika’s is dat je ze kunt vullen met welke groente je maar wilt. Handig dus om te gebruiken om restjes op te maken. Bijvoorbeeld met courgette, champignons of wortel. Eet jij wel eens gevulde paprika en waar vul jij ze mee?

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 4 paprika’s
  • 300 gram kipgehakt
  • 125 gram rijst
  • Halve courgette
  • 2 tomaten
  • 200 gram maïs
  • 1 grote rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • Geraspte kaas
  • 1/2 blokje kipbouillon
  • Provençaalse kruiden
  • Peper

Benodigdheden:

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Steelpan
  • Wok / koekenpan

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Kook de rijst in de steelpan met het halve blokje kipbouillon. Tip: 1 kopje rijst, 2 kopjes water.
  3. Rul het gehakt in de wok. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en bak mee.
  4. Snijd de courgette en tomaten in blokjes en voeg samen met de maïs toe aan het gehakt.
  5. Pak de paprika’s en snijd de bovenkanten eraf. Je kunt de bovenkanten als dakjes gebruiken of in kleine blokjes snijden en toevoegen aan het gehaktmengsel.
  6. Voeg de rijst toe en meng goed door het gehaktmengsel.
  7. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden en peper.
  8. Verdeel een laagje van het gehakt en rijstmengsel over de bodem van de ovenschaal. Zet de paprika’s erin.
  9. Vul de paprika’s met het gehakt en rijstmengsel.
  10. Strooi wat geraspte kaas over de paprika’s.
  11. Zet de ovenschaal met de paprika’s 30 minuten in de oven.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.