
Deze week ben ik, na een heerlijke vakantie, weer begonnen op mijn werk. De klas in orde maken, opruimen en schoonmaken en alles klaarleggen voor een nieuwe groep en een nieuw schooljaar. Weer ‘back to normal’ en ik vind het eigenlijk best fijn! Terug in het ritme van werken, sporten en gezond(er) eten. Deze toast met avocado en ei is super lekker voor ontbijt, lunch of bij een soepje! Makkelijk en snel klaar en ook nog gezond.
Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten:
- 2 volkoren boterhammen
- 1 avocado
- 2 eieren
- olijfolie
- zout
- peper
Benodigdheden:
- Oven / broodrooster
- Steelpan en/of koekenpan
- Schaaltje
Bereidingswijze:
- Rooster het brood in de oven of broodrooster.
- Bereid de eieren in de koekenpan voor een spiegelei of in de steelpan om de eieren te koken.
- Verwijder de schil en pit van de avocado. Prak de avocado in een schaaltje en breng op smaak met zout en peper.
- Smeer de avocado op de boterhammen en leg de eieren er bovenop.
- Doe nog wat peper over de toast met avocado en ei heen.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Een ander heerlijk recept zijn deze bruscetta’s met avocado salade. Je kunt ze eten als lunch, maar zijn ook lekker bij de borrel!