Ontbijt / lunch | toast met avocado en ei

Deze week ben ik, na een heerlijke vakantie, weer begonnen op mijn werk. De klas in orde maken, opruimen en schoonmaken en alles klaarleggen voor een nieuwe groep en een nieuw schooljaar. Weer ‘back to normal’ en ik vind het eigenlijk best fijn! Terug in het ritme van werken, sporten en gezond(er) eten. Deze toast met avocado en ei is super lekker voor ontbijt, lunch of bij een soepje! Makkelijk en snel klaar en ook nog gezond.

Aantal personen: 1

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediƫnten:

  • 2 volkoren boterhammen
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Benodigdheden:

  • Oven / broodrooster
  • Steelpan en/of koekenpan
  • Schaaltje

Bereidingswijze:

  1. Rooster het brood in de oven of broodrooster.
  2. Bereid de eieren in de koekenpan voor een spiegelei of in de steelpan om de eieren te koken.
  3. Verwijder de schil en pit van de avocado. Prak de avocado in een schaaltje en breng op smaak met zout en peper.
  4. Smeer de avocado op de boterhammen en leg de eieren er bovenop.
  5. Doe er nog wat peper over heen.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.