Zoete hapjes | no bake cheesecake witte chocolade passievrucht

Het is feest! Kokkerellen met Suus bestaat 1 jaar. 🙂 En bij een feest hoort natuurlijk taart! Mijn lievelingstaart is toch wel cheesecake. Elk jaar met mijn verjaardag maak ik weer een ander soort cheesecake. De laatste keer maakte ik deze heerlijke no bake cheesecake witte chocolade passievrucht. Een onwijs lekkere cheesecake waarvan ik het recept met jou deel!

Aantal: 12 taartpunten

Bereidingstijd: 4, 5 uur (waarvan 4 uur in de koelkast)

Ingrediënten:

  • 1 pak bastognekoeken
  • 80 ongezouten roomboter
  • 400 gram monchou
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 200 gram witte chocolade
  • 1 pakje passievruchtblokjes (te koop bij de AH diepvries)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 eetlepel fijne basterdsuiker

Benodigdheden:

  • Springvorm
  • Bakpapier
  • Hakmolen
  • Pan
  • Mixer
  • Mengkom
  • Schaaltje
  • Spatel
  • Steelpan

Bereidingswijze:

Bastognekoekbodem:

  1. Bekleed de springvorm met het bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pan.
  3. Maal de bastognekoeken in de hakmolen fijn.
  4. Meng de boter met de gemalen bastognekoeken.
  5. Verdeel het over de springvorm met een bolle kant van een lepel.
  6. Zet in de koelkast om op te stijven.

Witte chocolade cheesecake laag:

  1. Doe de slagroom en het zakje vanillesuiker in een schaal. Tijdens het mixen voeg je rustig een zakje klopfix toe. Mix niet helemaal stijf.
  2. Maak de monchou los met de mixer.
  3. Voeg de slagroom toe en mix kort zodat het goed is gemengd.
  4. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  5. Roer de gesmolten chocolade met een spatel door
  6. Schep het mengsel op de bastognekoekbodem in de springvorm.
  7. Laat de cheesecake afgedekt minstens 4 uur in de koelkast opstijven.

Passievrucht laag:

  1. Wanneer de cheesecake minimaal 1 uur in de koelkast heeft gestaan, kan je de passievruchtlaag maken.
  2. Laat de passievruchtblokjes ontdooien.
  3. Leg de gelatineblaadjes in water. Laat minstens 5 minuten weken.
  4. Doe de helft van de passievruchtblokjes in een steelpan en zet op laag vuur. Warm rustig op.
  5. Wanneer de passievruchten zijn opgewarmd, zet je het gas uit. Voeg de suiker en de rest van de passievruchtblokjes toe.
  6. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe bij de passievruchten in de pan. Roer goed door totdat de gelatine is opgelost.
  7. Laat het iets afkoelen, maar blijf wel goed roeren! 8) Giet het op de cheesecakelaag en zet afgedekt in de koelkast.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.