American pancakes horen bij een typisch Amerikaans ontbijt! Vaak gegeten met maple sirop, fruit, boter of honing. Je maakt het beslag door de eieren te splitsen en het eiwit stijf te kloppen. Mede door de bakpoeder wordt het een heel luchtig beslag. Ik vond het echt leuk om de American pancakes te maken!
Aantal personen: 2 / 15 pancakes
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 125 tarwebloem
- 3 eieren
- 200 ml karnemelk
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- Zout
- Boter of olijfolie
Benodigdheden:
- 2 schalen
- 2 gardes
- Pannenkoekenpan / koekenpan
- Soeplepel
Bereidingswijze:
- Splits de eieren. Doe het eigeel in de ene schaal en het eiwit in de andere schaal. Zorg ervoor dat de schaal van het eiwit echt goed schoon is. Anders kan het eiwit niet stijf geklopt worden.
- Klop het eigeel met de tarwebloem, karnemelk, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout tot een glad beslag.
- Klop het eiwit met een schone garde goed stijf.
- Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het eigeel beslag. Hierdoor krijg je een luchtig beslag.
- Smelt wat boter in de pannenkoekenpan.
- Schep een klein beetje beslag met een soeplepel in de pan. Ik bakte steeds 3 American Pancakes tegelijk in de koekenpan.
- Draai de American Pancake om wanneer je luchtbelletjes ziet ontstaan aan de bovenkant. De American Pancakes zijn goed wanneer beide kanten goudbruin zijn.
- Ga door tot het beslag op is. Voeg tussendoor wat boter toe als dit nodig is.
- Stapel de American Pancakes op en leg er wat vers fruit bij.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Sloppy joe is geruld gehakt met onder andere uien, ketchup en suiker op een broodje. Het water loopt je toch meteen in de mond!?