
Al langere tijd wilde ik graag Sloppy Joe maken. Geruld gehakt met onder andere uien, ketchup en suiker op een broodje. Het water loopt je toch meteen in de mond!? In de plaats Sioux City, in de staat Iowa in Amerika, is de Sloppy Joe ontstaan. De kok Joe maakte daar onder andere broodjes gehakt, ook wel loose meat genaamd. Op een dag maakte hij het gehakt extra sloppy door het gehakt te mengen met tomatensaus. Als ik Sloppy Joe op de kaart zie staan deze zomer tijdens onze roadtrip door Amerika, dan zal ik deze zeker bestellen!
Recept ‘Sloppy joe’
Aantal: 4 broodjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 400 gram rundergehakt
- 2 rode uien
- Halve groene paprika
- 2 tenen knoflook
- 1 blikje tomatenpuree van 70 gram
- 100 gram ketchup
- 1 theelepel worcestershire sauce
- 2 eetlepels bruine suiker
- 4 witte bolletjes
- Peper
- Olijfolie
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Grillpan
Bereidingswijze:
- Rul het gehakt in de koekenpan. Snijd ondertussen de uien, knoflook en paprika fijn en bak mee.
- Wanneer het gehakt bruin is, meng je het met de tomatenpuree, ketchup, worcestershire sauce en de suiker. Laat nog zeker 10 minuten rustig pruttelen.
- Snijd de broodjes open en grill deze in de grillpan.
- Breng het gehaktmengsel op smaak met peper.
- Verdeel het gehakt over de broodjes Sloppy Joe.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
In de zomer van 2017 heb ik voor het eerst een mac and cheese gegeten in San Francisco. Hierbij het recept van een lekkere mac and cheese met hamblokjes.