#hotspot | Italië - Paestum - Barlotti

#hotspot | Italië – Paestum – Barlotti

  • Naam: Barlotti
  • Land: Nederland
  • Plaats: Peastum
  • Adres: Via Torre di Paestum 1, Capaccio Paestum SALERNO
  • Website

Vorig jaar zomer heb ik met mijn vriend een rondreis gemaakt door het zuiden van Italië. Vanuit Napels reden wij richting Puglia. Onderweg hebben wij een bezoek gebracht aan de Barlotti buffelmozzarella boerderij in de plaats Paestum. Wat super leuk is dat je de stallen in mag om de buffels te bekijken. Sla hierbij zeker niet de jongere buffels over.

Helaas waren wij te laat voor de rondleiding. Hierbij mag je een kijkje nemen bij het productieproces van de buffelmozzarella. Op het terrein is er ook een winkeltje waar onder andere buffelijs, buffelmozzarella en ricotta wordt verkocht. Ook is er een restaurant met een terras in een mooi aangelegde tuin.

Op het terras van het restaurant hebben wij geluncht voordat we verder zouden rijden naar Puglia. Natuurlijk wilden wij de verse buffelmozzarella proeven! Heel bijzonder was de gerookte mozzarella. Ook kregen wij een lekker stukje quiche. Wij bestelden als lunch een burger van buffelvlees en een pasta met rucolapesto.

Op verpakkingen van buffelmozzarella zie je soms DOP staan. Dat betekent dat de mozzarella 100% van buffelmelk is gemaakt. Toen we naar de auto liepen, keken we bij de plek waar de buffels worden gemolken. Ook werd er een grote bak met vers gemaakte mozzarella naar het winkeltje gereden. Neem zeker wat verse buffelmozzarella mee als je langs Barlotti in Paestum rijdt!

#hotspot | Italië - Locorotondo - Casa Pinto

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

In één van de smalle steegjes van het plaatsje Locorotondo in de regio Puglia in Italië, vind je pizzaria Casa Pinto. Wij hebben hier heerlijke pizza’s gegeten die werden gebakken in een oude houtoven.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.