#hotspot | Italië - Locorotondo - Casa Pinto

#hotspot | Italië – Locorotondo – Casa Pinto

  • Naam: Casa Pinto
  • Land: Italië
  • Regio: Puglia
  • Plaats: Locorotondo
  • Adres: Via Aprile 23 – 70100 Locorotondo
  • Website

Afgelopen zomer heb ik samen met mijn vriend een rondreis gemaakt door het zuiden van Italië. Wij verbleven onder andere in de regio Puglia en reden door de beroemde vallei Valle d’Itria. Olijfbomen, wijngaarden, stenen muurtjes, authentieke Italiaanse dorpjes en trulli. Trulli zijn (vaak witte) huisjes met een kegelvormig dak, typisch voor deze regio.

Ook bezochten wij het plaatsje Locorotondo. Wij vonden dit het mooiste dorpje in de regio Puglia. Het is een rond dorpje gelegen bovenop een berg. Vanuit het dorp heb je een prachtig uitzicht op de Valle d’Itria met de vele trulli. Alle huizen in Locorotonde zijn wit geschilderd en de sfeer in het dorp is heel gezellig en ontspannen.

In één van de smalle steegjes vind je pizzaria Casa Pinto. De familie Pinto kocht in 2012 het typische huis in stijl van de witte huizen in Locorotondo. Binnen is een knusse plek gecreëerd wat je het gevoel geeft dat je te gast bent in een typisch huis in Locorotondo. Buiten staan een aantal tafeltjes wat een gezellig terras vormt. Wij hebben hier geluncht, maar ook ’s avonds is het zeer sfeervol door de verlichting.

De pizza’s worden gebakken in een oude houtoven. Bij Casa Pinto kan je kiezen uit verschillende deegsoorten: classic (tarwe type 00), spelt, tritordeum (nieuw graan uit Puglia) en geroosterd tarwe mix (daardoor een donkere kleur). Daarnaast is er ook glutenvrij deeg en mozzarella zonder lactose te verkrijgen.

Naast pizza’s heeft Casa Pinto ook ‘antipasti’, zowel warm als koud. Kaas, salades, worstjes, carpaccio en op de foto hiernaast de mortadella. Dit is samengeperst varkensvlees, zowel als broodbeleg te verkrijgen en als wat dikkere plakken wat dan wordt gebakken. De carpaccio was anders dan in Nederland, dit was gedroogd vlees.

Kortom, pizzaria Casa Pinto is een aanrader als je in het gezellige en mooie dorpje Locorotondo bent! Vriendelijke bediening (ze kijken je wel gek aan als je bij de lunch een kop koffie drinkt) en heerlijk eten!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.