watermeloen granita

Drank | watermeloen granita

In de maand heeft Mandy and more weer een nieuwe #swiepswoepswap georganiseerd. Super leuk en ik doe graag weer mee. Deze keer mag ik een recept maken van Wie het kleine niet eert. Ik volg haar al een tijdje en ik zie regelmatig lekkere dingen voorbij komen! Onder andere verschillende soorten granola’s en heerlijke quiches. Toen ik aan het kijken was wat ik wilde gaan maken, zag ik ineens watermeloen granita voorbij komen. Dat had ik toevallig net voor het eerst op in een restaurant en het leek mij erg leuk om te maken. Zeker met dit warme weer is het een aanrader! Ik heb het wel iets zoeter gemaakt dan het oorspronkelijke recept door wat honing toe te voegen. Bedankt voor deze leuke swiepswoepswap en de volgende keer doe ik graag weer mee! 🙂

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 5 minuten (+3 uur in de diepvries, elk half uur roeren)

Ingrediënten:

 • 700 gram watermeloen
 • Blaadjes van 3 takjes munt
 • Sap van half citroen
 • 1 eetlepel honing

Benodigdheden:

 • Maatbeker
 • Staafmixer
 • (oven)schaal
 • Glazen

Bereidingswijze:

 1. Schil de watermeloen en snijd in grove stukken.
 2. Doe de stukken watermeloen in de maatbeker. Pureer tussendoor met de staafmixer om alle watermeloen in de maatbeker te krijgen.
 3. Pers het sap uit de citroen en doe samen met de honing in de maatbeker. Pluk de blaadjes van de munt en doe erbij.
 4. Pureer met de staafmixer tot een glad geheel.
 5. Giet in een ovenschaal en zet in de diepvries.
 6. Roer elk half uur met een vork totdat alles is bevroren maar wel roerbaar.
 7. Verdeel de watermeloen granita in 2 glazen.
Ontbijt / lunch | ontbijtsmoothie met mango en aardbeien

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Er staan niet veel recepten op Kokkerellen met Suus van drankjes. Maar deze ontbijtsmoothie met mango en aardbeien is wel fantastisch lekker!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.