3x gevulde eieren

Hartige hapjes | 3x gevulde eieren

Gevulde eieren moeten gewoon gemaakt worden met Pasen! Heerlijk. Saai? Nee hoor, je kunt allerlei variaties bedenken. Ik heb 3 soorten gevulde eitjes gemaakt: met mosterd, tonijn en avocado. En alle drie zijn super lekker geworden! Wat is jouw favoriete variatie?

Aantal: 8 gevulde eieren per soort

Bereidingstijd: per soort 5 minuten. Totaal (inclusief kooktijd) 30 minuten

Benodigdheden:

  • Schaaltjes
  • Spuitzakken met spuitmondjes (kartel is het mooiste)

Ingrediënten + bereidingswijze:

Gevulde eieren met mosterd:
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels yoghurt mayo
  • 2 theelepels grove mosterd
  • zout
  • peper
  • lente-ui
  1. Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken met koud water. Nadat de eieren zijn afgekoeld kan je ze pellen.
  2. Snijd de eieren in de lengte doormidden. Haal het eigeel eruit en doe in een schaaltje.
  3. Doe de yoghurt mayo en de grove mosterd erbij en prak het geheel tot een egale massa.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul de spuitzak met het eimengsel en spuit dit mooi op in het eiwit.
  6. Snijd de lente-ui in dunne ringen en leg deze er bovenop.
Gevulde eieren met tonijn:
  • 4 eieren
  • Blikje tonijn
  • 2 theelepels yoghurt mayo
  • knoflookpoeder
  • zout
  • peper
  • kleine rode ui
  • kappertjes
  1. Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken met koud water. Nadat de eieren zijn afgekoeld kan je ze pellen.
  2. Snijd de eieren in de lengte doormidden. Haal het eigeel eruit en doe in een schaaltje.
  3. Doe de yoghurt mayo en de tonijn (zorg ervoor dat je niet teveel olie erbij doet) erbij en prak het geheel tot een egale massa.
  4. Breng op smaak met knoflookpoeder, zout en peper.
  5. Vul de spuitzak met het eimengsel en spuit dit mooi op in het eiwit.
  6. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Leg deze samen met een kappertje er bovenop.
Gevulde eieren met avocado:
  • 4 eieren
  • 1 avocado
  • 2 theelepel yoghurt mayo
  • Sap van een halve citroen
  • zout
  • peper
  1. Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken met koud water. Nadat de eieren zijn afgekoeld kan je ze pellen.
  2. Snijd de eieren in de lengte doormidden. Haal het eigeel eruit en doe in een schaaltje.
  3. Doe de avocado, yoghurt mayo en sap van de citroen erbij en prak het geheel tot een egale massa.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul de spuitzak met het eimengsel en spuit dit mooi op in het eiwit.
  6. Strooi er nog wat peper bovenop.
Ontbijt / lunch | bagels met gerookte zalm

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Deze bagels met gerookte zalm zijn fantastisch lekker voor Pasen of het gehele jaar als lunch. Het kruid dille past goed bij vis door de anijsachtige smaak. De dille heb ik gemengd met de roomkaas en deze gesmeerd op de bagel.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.