
Eimuffins zijn heerlijk en staan super leuk bij een brunch met Pasen! Maar je kan ze natuurlijk ook het hele jaar eten. 😉 De eimuffins zijn ook ideaal om restjes groenten op te maken. Kijk maar wat je in de koelkast hebt liggen en doe het erin! In deze eimuffins heb ik oa lente-ui, doperwten, paprika en cherrytomaatjes gedaan. Snel en makkelijk te maken!
Aantal: 12 eimuffins
Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 5 eieren
- 200 ml melk
- 1 lente-ui
- Handje doperwten (diepvries)
- 1/2 paprika
- 18 cherrytomaatjes
- Geraspte kaas
- Kruiden
- Zout
- Peper
- Olijfolie
Benodigdheden:
- Muffin bakvorm – 12 kleine cups
- Maatbeker
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Breek de eieren bij de melk in de maatbeker en klop door elkaar.
- Voeg de kruiden, zout en peper toe. Zout en peper mag wat meer zijn dan dat je gewend zijn, anders zijn de muffins niet genoeg op smaak.
- Vet het muffin bakvorm licht in met olijfolie.
- Snijd de lenteui en paprika in kleine stukjes. Verdeel samen met de doperwten over de 12 cups.
- Giet voorzichtig het eimengsel in de cups, probeer een halve centimeter onder de rand vrij te houden.
- Snijd de cherrytomaatjes door de helft en druk in elke cup 3 halve cherrytomaatjes.
- Strooi over elke cup wat geraspte kaas.
- Plaats de bakvorm op het rooster van de oven en bak de muffins in 30 minuten gaar.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Deze eiersalade met fijn gesneden prei is altijd een succes! Het past natuurlijk perfect bij Pasen of op tafel bij een lunch of borrel.