Ontbijt / lunch | eimuffins

Ontbijt / lunch | eimuffins

Eimuffins zijn heerlijk en staan super leuk bij een brunch met Pasen! Maar je kan ze natuurlijk ook het hele jaar eten. 😉 De eimuffins zijn ook ideaal om restjes groenten op te maken. Kijk maar wat je in de koelkast hebt liggen en doe het erin! In deze eimuffins heb ik oa lente-ui, doperwten, paprika en cherrytomaatjes gedaan. Snel en makkelijk te maken!

Aantal: 12 eimuffins

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 200 ml melk
  • 1 lente-ui
  • Handje doperwten (diepvries)
  • 1/2 paprika
  • 18 cherrytomaatjes
  • Geraspte kaas
  • Kruiden
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Muffin bakvorm – 12 kleine cups
  • Maatbeker

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Breek de eieren bij de melk in de maatbeker en klop door elkaar.
  3. Voeg de kruiden, zout en peper toe. Zout en peper mag wat meer zijn dan dat je gewend zijn, anders zijn de muffins niet genoeg op smaak.
  4. Vet het muffin bakvorm licht in met olijfolie.
  5. Snijd de lenteui en paprika in kleine stukjes. Verdeel samen met de doperwten over de 12 cups.
  6. Giet voorzichtig het eimengsel in de cups, probeer een halve centimeter onder de rand vrij te houden.
  7. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en druk in elke cup 3 halve cherrytomaatjes.
  8. Strooi over elke cup wat geraspte kaas.
  9. Plaats de bakvorm op het rooster van de oven en bak de muffins in 30 minuten gaar.
Salade | eiersalade met prei

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Deze eiersalade met fijn gesneden prei is altijd een succes! Het past natuurlijk perfect bij Pasen of op tafel bij een lunch of borrel.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.