
Het derde en laatste recept voor de President brie borrelplank is een plaattaart met brie, spekjes en in rode wijn gekarameliseerde ui. Ik vind dit echt een topper voor een borrelplank. Super lekker en makkelijk te maken. Ik kreeg veel positieve reacties toen ik deze plaattaart had gemaakt en de borrelplank presenteerde met een lekker drankje erbij. Gezellig samenzijn en mensen blij maken met lekker eten is één van de fijnste dingen om te doen! 🙂
Aantal personen: 4-6 personen
Bereidingstijd: 40 minuten (20 minuten oventijd)
Ingrediënten:
- 4 plakjes bladerdeeg
- bloem
- 3 rode ui
- olijfolie
- 1 knoflookteen
- scheut rode wijn
- 1,5 theelepel tijm
- 2 eetlepels suiker
- 100 gram spekjes
- 100 gram brie
- peper
Benodigdheden:
- Oven
- Bakpapier
- Bakblik
- Deegroller
- 2 koekenpannen
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Fruit even aan in een koekenplan met een klein beetje olijfolie.
- Voeg de rode wijn en tijm toe. Wanneer het wat is ingekookt voeg je de suiker toe. Laat het voor 10 minuten staan op laag vuur en roer af en toe even door.
- Bak de spekjes in de andere koekenpan.
- Ondertussen maak je de bodem van bladerdeeg. Leg bakpapier op het aanrecht en strooi er wat bloem op. Stapel de bladerdeegplakjes op elkaar en rol met de deegroller uit tot een rechthoek. Leg op een bakblik en prik gaatjes in het deeg.
- Verdeel de spekjes en de gekarameliseerde ui over de bladerdeegbodem.
- Snijd de brie in reepjes en verdeel over de plaattaart.
- Strooi wat peper erover en rol de randen om.
- Zet voor ongeveer 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg goudbruin gebakken is.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Bladerdeeg op rol is ideaal voor plaattaarten. In combinatie met oa cottage cheese, radijsjes en Amsterdamse uitjes is de plaattaart met haring goed gelukt!