Brood | hartige wentelteefjes met kaas, lente-ui en arrabbiata

Hartige wentelteefjes met kaas en arrabbiata

Brood | hartige wentelteefjes met kaas, lente-ui en arrabbiata

Een aantal weken geleden maakte ik voor het eerst wentelteefjes. Via de stories van Instagram vroeg ik of jullie liever zoete of hartige wentelteefjes eten. De meeste reageerden met hartige wentelteefjes. Daar ben ik mee aan de slag gegaan. Voor het recept gebruikte ik arrabbiata. Arrabbiata is een pittige rode pesto van zongedroogde tomaten, knoflook en rode chili peper. De hartige wentelteefjes met kaas, lente-ui en arrabbiata zijn gemakkelijk te maken en natuurlijk super lekker! 

Recept ‘Hartige wentelteefjes met kaas en arrabbiata’

Aantal: 3 hartige wentelteefjes

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
  • 3 boterhammen
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 1 lente-ui
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 theelepels arrabbiata
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • olijfolie
Benodigdheden:
  • Schaal
  • koekenpan
Bereidingswijze:
  1. Pak een schaal en klop het ei, melk, geraspte kaas, arrabbiata en gerookte paprika poeder goed door elkaar.
  2. Doe wat olijfolie in de pan en laat warm worden op middelhoog vuur.
  3. Week een boterham in het eiermengsel. Draai de boterham om zodat de andere kant ook kan weken.
  4. Leg in het eimengsel geweekte boterham in de pan. Bak beiden kanten knapperig en bruin.
  5. Herhaal stap 3 en 4 ook met de overige boterhammen.
  6. Snijd de lente-ui in dunne ringen en strooi deze over de gebakken hartige wentelteefjes met kaas en arrabbiata.
Avondeten | bladerdeegtaartjes met arrabbiatta en geitenkaas

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Oh, ik heb meteen weer zin in deze heerlijke bladerdeegtaartjes met arrabbiata pesto en geitenkaas! Twee van deze bladerdeegtaartjes met een salade erbij is genoeg als avondmaaltijd. Maar je kunt de bladerdeegtaartjes natuurlijk ook gebruiken als voorgerecht!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.