Avondeten | Broodje hamburger

 

Steek jij ook zo graag de barbecue aan met deze zomerse temperaturen? Een broodje hamburger mag dan zeker niet ontbreken! De hamburger maak ik graag zelf met half om half gehakt van de slager. Broodje, sla, tomaat, augurk, knoflooksaus en gebakken ui en je broodje hamburger is klaar. Smullen maar!

 

 

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

Voor de hamburger:

  • 600 gram half om half gehakt
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • knoflookpoeder
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Voor het broodje:

  • 6 volkoren broodjes
  • 2 tomaten
  • 2 rode ui
  • veldsla
  • 6 augurken
  • knoflooksaus

Benodigdheden:

  • schaal
  • weegschaal
  • koekenpan

Bereidingswijze:

  1. Doe het gehakt, grove mosterd, gerookte paprikapoeder, rozemarijn, knoflookpoeder en wat zout en peper in een schaal.
  2. Meng het goed door elkaar en verdeel het gehakt in 6 ballen met behulp van de weegschaal.
  3. Vorm van elke bal een hamburger door het plat te drukken. Maak in het midden een kuiltje zodat de hamburger tijdens het bakken niet bol gaat staan.
  4. Doe olijfolie in de koekenpan en bak de hamburgers om en om bruin.
  5. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en bak met de hamburgers mee in de koekenpan.
  6. Snijd de broodjes open en smeer op de onderkant wat knoflooksaus.
  7. Leg wat veldsla op de onderkant van het broodje. Snijd de tomaat in plakken en leg een plakje tomaat op de onderkant. De augurken mogen alvast in de lengte worden gehalveerd.
  8. Wanneer de hamburgers klaar zijn leg je deze op de belegde onderkant van het broodje.
  9. Doe wat van de gebakken ui op de hamburger. Als ‘finishing touch’ leg je 2 augurken er bovenop en leg je de bovenkant van het broodje erbij.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.