Basic | pulled chicken ketchup

 

Iedereen kent wel ‘pulled pork’, langzaam gegaard varkensvlees dat uit elkaar wordt getrokken. Ik maakte een snellere versie met kip, genaamd ‘pulled chicken ketchup’. Pulled chicken schijnt een typisch Surinaamse bereidingswijze van kip te zijn, dat in Suriname gepluisde kip wordt genoemd.

 

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: 

  • 300 gram kipfilet
  • 750 milliliter water
  • olijfolie
  • 2 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 35 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 3 eetlepels ketchup
  • zout
  • peper

Benodigdheden:

  • kleine pan
  • koekenpan

Bereiding:

  1. Zet de kleine pan met water op het vuur en doe hier de kipfilet in. Laat het 20 minuten koken.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit deze in de koekenpan met olijfolie aan.
  3. Voeg hier de tomatenpuree, gerookte paprikapoeder en kurkuma aan toe en roer door.
  4. Haal de kip uit het water en trek deze uit elkaar met 2 vorken. Doe de pulled chicken in de koekenpan.
  5. Ook de ketchup mag erbij en roer het geheel goed door. Wanneer het te droog is voeg je wat water toe.
  6. Breng op smaak met zout en peper.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.