Basic | pulled chicken ketchup

Pulled chicken ketchup

Basic pulled chicken ketchup

Iedereen kent wel ‘pulled pork’, langzaam gegaard varkensvlees dat uit elkaar wordt getrokken. Ik maakte een snellere versie met kip, genaamd ‘pulled chicken ketchup’. Pulled chicken schijnt een typisch Surinaamse bereidingswijze van kip te zijn, dat in Suriname gepluisde kip wordt genoemd.

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
  • 300 gram kipfilet
  • 750 milliliter water
  • olijfolie
  • 2 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 35 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 3 eetlepels ketchup
  • zout
  • peper
Benodigdheden:
  • Kleine pan
  • Koekenpan
Bereidingswijze:
  1. Zet de kleine pan met water op het vuur en doe hier de kipfilet in. Laat het 20 minuten koken.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit deze in de koekenpan met olijfolie aan.
  3. Voeg hier de tomatenpuree, gerookte paprikapoeder en kurkuma aan toe en roer door.
  4. Haal de kip uit het water en trek deze uit elkaar met 2 vorken. Doe de pulled chicken in de koekenpan.
  5. Ook de ketchup mag erbij en roer het geheel goed door. Wanneer het te droog is voeg je wat water toe.
  6. Breng de pulled chicken ketchup op smaak met zout en peper.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Avondeten | wortel wrap met pulled chicken ketchup

Met het basic recept ‘pulled chicken ketchup’ heb ik heerlijke wortelwraps met pulled chicken ketchup en een avocadosausje gemaakt.

Deze taco’s zijn gevuld met o.a. pulled chicken, maïs, kidneybonen. Met een laagje kaas in de oven en je hebt een heerlijk gerecht.

Taco's gevuld met pulled chicken
Broodjes met kip pesto salade

Belegd broodje met een smaakvolle kip pesto salade. Gemaakt van kipfilet, pesto en mayonaise op een broodje met rucola. Heerlijk als lunch!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.