
Croissants horen echt bij Pasen! De afgelopen jaren heb ik verschillende recepten gemaakt met croissants. Zo maakte ik cinnamon rolls en een croissant krans gevuld met roerei. Ook vulde ik al gebakken croissants met brie en ham en ik maakte een versie gevuld met zalm en roerei. Bij dit heerlijke rijtje voeg ik graag een nieuw recept: croissants gevuld met (been)ham en kaas. Super simpel te maken met een blik kant en klaar croissantdeeg. Maak jij deze ook binnenkort?
Recept ‘Croissants met ham en kaas’
Aantal: 6 croissants met ham en kaas
Bereidingstijd: 10 minuten + 10 – 15 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 1 blik croissantdeeg voor 6 croissants
- 3 plakken beenham
- Kaas (ik koos voor belegen kaas)
- 1 ei
Benodigdheden:
- Oven met bakplaat
- Bakpapier
- Kaasschaaf
- Rasp
- Bakkwast
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg de bakplaat met bakpapier.
- Haal het croissantdeeg uit de verpakking en verdeel het deeg in driehoeken.
- Beleg elke driehoek van croissantdeeg met plakken kaas en een halve plak beenham.
- Maak een inkeping van 3 centimeter en rol het deeg tot croissants.
- Leg de croissants met ham en kaas op de bakplaat.
- Bestrijk elke croissant met losgeklopt ei en bestrooi met wat geraspte kaas.
- Bak de croissants gevuld met ham en kaas in 10 – 15 minuten goudbruin.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Een heerlijke croissantkrans gevuld met roerei, bacon, lente-ui en kastanjechampignons. Super lekker voor de lunch of brunch met Pasen!
Met dit recept maak je snelle cinnamon rolls van croissantdeeg met een roomkaas. Genieten bij de lunch, koffie of als toetje!


Croissants gevuld met zalm en roerei is een heel gemakkelijk en smakelijk recept voor bij het ontbijt, lunch of brunch met Pasen.