Brownies met pure chocolade en cacao

Brownies met pure chocolade en cacao

Brownies met pure chocolade en cacao

Eindelijk weer eens een zoet recept op Kokkerellen met Suus! Al langere tijd wilde ik een basisrecept voor brownies maken met een combinatie van pure chocolade en cacao. De ingrediënten had ik zelfs al een tijdje in huis. Door suiker en eieren een langere tijd goed te mixen krijg je een lekker knapperig laagje op de brownies. De brownies zijn echt goed gelukt met ook een zachte chewy binnenkant, precies zoals ze moeten zijn! Ga jij vandaag deze heerlijke brownies met pure chocolade en cacao maken!?

Recept ‘Brownies met pure chocolade en cacao’

Aantal: 8 grote brownies

Bereidingstijd: 20 minuten + baktijd 25 – 35 minuten

Ingrediënten:
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram pure chocolade
  • 125 gram kristalsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram bloem
  • Snuf zout (2 gram)
Benodigdheden:
  • Oven met rooster
  • Brownie bakblik (26 cm x 16 cm)
  • Bakpapier
  • Steelpan
  • Mixer met garde
  • Zeef
  • Spatel
Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Smeer de bakvorm een klein beetje in met boter zodat het bakpapier goed blijft zitten. Knip het bakpapier in de breedte op maat en leg deze strak in de bakvorm. Zorg ervoor dat de zijkanten omhoog steken, zodat je de brownies er gemakkelijk uit kan tillen als het is gebakken.
  • Smelt in de steelpan de ongezouten roomboter en pure chocolade. Roer goed door en laat zo’n 10 minuten afkoelen.
  • Mix de suiker en eieren 3-5 minuten in de mixer luchtig, totdat het licht van kleur is.
  • Meng de vanille extract, cacaopoeder en het zout en rustig door.
  • Giet het afgekoelde boter en chocolademengsel erbij en meng goed met elkaar.
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en spatel tot een egaal geheel.
  • Verdeel het beslag in de bakvorm en zet in de oven voor 25-35 minuten. De brownies met pure chocolade en cacao zijn goed als de bovenkant knapperig is. De binnenkant mag wat vochtig zijn, maar niet te nat. Je kunt dit testen met een satéprikker.
  • Laat volledig afkoelen voordat je het aansnijdt. Je kunt deze brownies met pure chocolade en cacao in 8 grote stukken snijden of kleine blokjes.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Chocolate chip cookies

Chocolate chips cookies zijn knapperige koekjes met stukjes chocolade erin met een chewy (zachtere) binnenkant.

Met dit recept maak je snelle cinnamon rolls van croissantdeeg met een roomkaas. Genieten bij de lunch, koffie of als toetje!

Zoete hapjes | cinnamon rolls
Zelf zoete wafels maken

Een makkelijk en lekker basisrecept om zelf zoete wafels te maken. Met een hartvormig wafelijzer kan je met dit recept 5 wafels bakken.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.