Knolselderij salade met appel en hazelnoten

Knolselderij salade met appel en hazelnoten

Knolselderij salade met appel en hazelnoten

Het 300ste recept op Kokkerellen met Suus is dit heerlijke voorgerecht voor Kerst: knolselderij salade met appel en hazelnoten. Inspiratie voor het recept deed ik op in een restaurant op Curaçao. Uiteraard mijn eigen draai aan gegeven en het is een heerlijke vegetarische salade geworden. Knolselderij kan je op vele manieren eten, maar ik gebruik deze groente vooral bij het maken van erwtensoep. Als je de knolselderij raspt, kan je het dus ook rauw eten. Door de vitamine C is knolselderij super gezond, mooi meegenomen bij het Kerstdiner. Deze knolselderij salade met appel en hazelnoten is trouwens ook erg lekker als bijgerecht of als lunch salade.

Recept ‘Knolselderij salade met appel en hazelnoten’

Aantal: 3 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
  • 200 gram knolselderij (1/2)
  • 1 Granny Smith appel
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • Sap van 1/4 citroen
  • 15 hazelnoten
  • 1 komkommer
  • 3 radijsjes
  • 9 gedroogde cranberry’s
  • Peper
Benodigdheden:
  • Schaal
  • Rasp
  • Koekenpan
  • Kaasschaaf
  • Kookring van 7 cm
  • 3 ontbijtborden
Bereidingswijze:
  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
  2. Halveer de appel en verwijder het klokhuis.
  3. Schil de knolselderij, rasp deze en 1/2 appel grof en doe alles in de schaal.
  4. Roer de Griekse yoghurt en citroensap door de geraspte knolselderij en appel.
  5. Breng de knolselderij salade op smaak met peper.
  6. Snijd de radijsjes en appel in dunne plakken.
  7. Halveer de komkommer en schaaf dunne plakken met de kaasschaaf. De buitenste kan je niet gebruiken, want deze is niet breed genoeg. Ook de zaadlijsten kan je niet gebruiken. Schaaf per kant 3 bruikbare plakken.
  8. Zet de kookring op een ontbijtbord en schep wat van de knolselderij salade rondom de buitenkant zodat er een krans ontstaat. Haal de kookring weg om op een volgend bord te gebruiken.
  9. Maak van de plakken komkommer rolletjes die je tegen de salade aanzet.
  10. Garneer de knolselderij salade met appel, radijsjes, hazelnoten en cranberry’s.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Vitello tonnato

Een feestelijk Italiaans voorgerecht: vitello tonnato. Een gemakkelijk recept van fricandeau met tonijnsaus en in slechts 15 minuten op tafel.

De rivierkreeftjes cocktail met cognacsaus is echt een feestelijk voorgerecht voor Kerst. De cognacsaus maak je gemakkelijk zelf.

Rivierkreeftjes cocktail met cognacsaus
Witlofschuitjes met makreel en granaatappel

Deze witlofschuitjes met makreel en granaatappel passen bij de lunch of brunch, als borrelhapje of als voorgerecht.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.