#hotspot Curaçao

#hotspot | Mijn tips voor een weekje vakantie op Curaçao

#hotspot Curaçao

In de herfstvakantie ben ik samen met mijn vriend een weekje op vakantie geweest naar het eiland Curaçao. We hadden een pakketreis geboekt en verbleven op het Chogogo resort tussen de heuvels van de Jan Thiel Baai. Een weekje relaxen, het eiland ontdekken en lekker eten en drinken. We hebben er echt van genoten! Graag deel ik mijn tips voor een weekje vakantie op Curaçao. Welke bezienswaardigheden wij hebben gezien en bij welke restaurants we hebben gegeten. Er zijn heel veel restaurants op Curaçao, dus ik verwijs je ook door naar de blog van Ilona (woont op Curaçao) voor nog meer restaurant tips. Ben jij wel eens op vakantie naar Curaçao geweest, deel dan ook jouw tips! En heb je een tip gebruikt uit deze blog, laat je dan weten wat je ervan vond!? Fijne vakantie en anders veel leesplezier!

Bezienswaardigheden op Curaçao:

Op Curaçao kan je eigenlijk niet zonder auto als je meer wilt zien van het eiland. We hebben zeker niet alle bezienswaardigheden gezien, maar dit zijn de plekken die wij gezien hebben en aanraden om naar toe te gaan.

 • Willemstad is de hoofdstad van Curaçao, één van de bezienswaardigheden is natuurlijk de pontjesbrug met de Handelskade. Daar moet je overheen gelopen zijn! Wij hebben vooral de wijk Punda bekeken, de oudste wijk van Willemstad. Smalle straatjes met vele winkeltjes en restaurantjes. De muurschilderingen vond ik hier erg mooi! We zijn langs de ‘Floating Market’ gelopen en we hebben de overdekte markt Plasa Bieu bezocht waar je lokale gerechten en producten kunt kopen.
 • Santa Martha Cliff & Baai ontdekten we per toeval toen we aan het rondrijden waren. De klif is een mooi uitzichtspunt over de lager gelegen baai. Ben je in de buurt, gewoon even langsrijden.
 • Ben je op Curaçao dan moet je natuurlijk wel flamingo’s zien! Bij Salina di Jan Kok parkeer je je auto aan de kant. Hier heb je een stijger en een platform waarvandaan je de flamingo’s kunt bekijken. Wij zijn hier 2 keer geweest, aangezien de eerste keer geen flamingo’s te zien waren, je moet dus echt mazzel hebben! De tweede keer waren we er met zonsondergang en dat was echt prachtig!
 • Op Curaçao kan je super goed snorkelen en duiken. Wij hadden onze snorkelspullen meegenomen en hebben gesnorkeld bij het strand van restaurant Karakter. Direct als je in het water bent, zie je al vissen met prachtige kleuren om je heen. Er zijn tientallen plekken op Curaçao waar je de onderwaterwereld kan bewonderen. Zoals Playa Grandi waar je kunt zwemmen met zeeschildpadden en bij Kokomo Beach kan je koraal en zeepaardjes zien. Het is wel handig om waterschoenen en een UV-shirt aan te trekken.

Restaurant tips op Curaçao:

Bij deze blog over tips voor een weekje vakantie op Curaçao, kunnen restaurant tips echt niet missen. Wat vond ik het heerlijk om elke dag (meerdere keren) uiteten te gaan. De kwaliteit van het eten vonden we over het algemeen prima, we hebben nergens slecht of niet lekker gegeten.

Jan Thiel Baai

Op het Chogogo Resort waar wij verbleven zit bij het zwembad restaurant & bar Salú. Hier hebben we een keer geluncht, buckets Brasa tijdens happy hour gedronken, geborreld met hapjes en wijn, cocktails gedronken en gedineerd. Vriendelijk personeel, gezellige relaxte sfeer en kwalitatief goed eten.

Bij de Jan Thiel Baai zitten 4 restaurants: Zanzibar, Zest, Tinto en Koko’s. Overdag moet je entree betalen als je toegang wilt tot het strand, dit hoeft niet als je in één van de omliggende resorts of hotels verblijft.

 • Bij Zanzibar kan je de gehele dag terecht voor ontbijt, koffie, lunch, cocktails en diner. Zanzibar staat bekend om de pizza’s die worden gebakken in een traditionele steenoven en de rotiserie kip. Ook zijn er live muziekevenementen. Wij hebben hier onder andere een curry en halve rotiserie kip gegeten wat lekker was. Gezellige sfeer door de Afrikaanse inrichting.
 • Zest heeft een beach café waar je direct aan het strand kunt lunchen, borrelen en dineren. In het Zest restaurant kan je ontbijten, lunchen en dineren. Voor het diner is het verstandig om te reserveren. Er is een uitgebreide wijnkaart en het personeel kan hierover meer informatie geven voor de juiste keuze. Wij hebben als voorgerecht de steaktartaar en Caribische vissoep gegeten. Als hoofdgerecht kozen wij voor bbq spitskool en de Denver steak. Prima gegeten, maar iets meer van verwacht.
 • Bij restaurant Tinto Bar y Cocina kan je dineren en genieten van de zonsondergang. Latijns georiënteerde gerechtjes om te delen met lekkere wijnen en cocktails. Wij hebben hier een heerlijke Rioja wijn gedronken en uiteraard gedineerd. Wij kozen onder andere voor empanada’s, albondigas, ceviche en taco’s. Lekker gegeten, vriendelijk personeel, leuke inrichting en sfeer.
 • Op de dag van vertrek wilden we graag bij Koko’s ontbijten of lunchen. Helaas verliep deze dag anders dan gepland, dus dit lukte niet meer.

Westpunt

Zoals ik al eerder zei kan je op Curaçao eigenlijk niet zonder auto als je meer wilt zien van het eiland. Op de eerste dag met onze huurauto zijn we naar het westpunt van Curaçao gereden. Wij waren getipt om te zwemmen met zeeschildpadden voor Playa Grandi. Helaas niet gedaan, maar ik geef wel graag deze tip door. Rond 10 uur schijnen de vissersboten terug te komen en visafval over boord te gooien waar de schildpadden op af komen.

 • Even verderop is een klein strand genaamd Playa Forti. Hier kan je springen vanaf een klif. Hoog op de rotsen staat het restaurant Playa Forti, ontstaan in 1958 en gebouwd op de ruïnes van een fort. Het heeft voornamelijk de lokale keuken op de kaart staan, maar ook wat internationale gerechten. Wij gingen uiteraard voor de lokale specialiteiten en kozen voor Kabritu Stoba (stoofgerecht met geitenvlees) en Keshi Yena (kaas gevuld met kip, gehakt en groenten). Qua inrichting hoef je niet per se naar het restaurant, maar wel voor de plek met uitzicht. Beide gerechten waren goed op smaak en we hebben heerlijk gegeten! Aanrader om eens naar het westpunt te rijden!
#hotspot Curaçao - Bonita Beachclub

Mambo Beach
 • Het bekendste strand van Curaçao is Mambo Beach, wat eigenlijk Seaquarium Beach heet. Aan het strand zitten een aantal hotels en resorts. Op de boulevard zijn een aantal winkeltjes en restaurants. Er zijn op het strand veel ligbedden met parasols. Wij hebben geluncht bij Bonita Beachclub. 7 dagen per week open voor ontbijt, lunch en borrelhapjes. In het weekend kan je er ook dineren. Voor onze lunch kozen wij een clubsandwich, een caprese broodje en bruschetta’s. Prima lunchplek!

Willemstad
 • Via de blog van Ilona kwam ik op La Bohème in de wijk Punda. Hier kan je verse smoothies drinken en arepa’s eten. Dit zijn een soort broodjes gemaakt van maismeel die worden gevuld. Wij aten de arepa’s gevuld met kip en tonijn, lekker maar wel heel vet. Ergens anders op het eiland hadden we later in de week ook arepa’s gegeten, maar deze waren erg droog.
 • Bij het zoeken naar leuke restaurants kwam ik Bij Blauw in de wijk Pietermaai van Willemstad tegen. Je kan Bij Blauw elke dag ontbijten, lunchen en dineren direct aan zee. Na een zoektocht voor een parkeerplaats zijn we hier gaan ontbijten. We startte met een koffie en een verse smoothie met passievrucht, papaja en limoen. Daarna aten we avocado smash op brood en wafels met zalm. Mooie plek om de dag te starten!

Echte restaurant hotspots op Curaçao!
 • De Visserij in Piscadera is 1 van de beste tips om naar toe te gaan tijdens je vakantie op Curaçao. Zet deze hoog op je lijstje, want hier moet je echt naar toe als je van verse vis houdt! Let op, alleen geopend van vrijdag t/m maandag en inmiddels zo bekend dat het er eigenlijk altijd wel druk is. We zijn er 2 keer geweest want het is echt geweldig. Verse tonijn, op alle manieren en verse gamba’s. Wij hebben beiden keren tonijn sashimi gegeten en gefrituurde garnalen. Onwijs lekker! De sfeer is ontspannen en gezellig en je wordt aangesproken met ‘dushi’. Nogmaals, ga hier naar toe!
 • Gelegen op een beveiligd resort (vergeet je ID niet) is Karakter een uniek strand restaurant direct aan de zee. Tijdens een lunch daar, zagen we het bijgelegen strand met strandbedjes en veel schaduw. Een aantal dagen later kwamen we terug voor een middag strand en snorkelen. Het strand is netjes aangelegd met een douche en een trap naar het water. De onderwaterwereld is prachtig met vele kleurrijke vissen. Ideaal dat er eten en drinken bij je strandbedje wordt geserveerd. Een fijne rustige plek voor een dagje strand en snorkelen!
 • Nog zo’n bijzondere plek is het restaurant Equus. Alleen op vrijdagavond geopend en je kunt hier geen tafel reserveren. Een leuk concept: je besteld je eten per spies met kip, rundvlees, gamba’s of groenten. De gegrilde spiesen worden opgehangen aan een haak boven je tafeltje. Hierbij krijg je brood geserveerd en je eet met je handen. Een super leuke ervaring. Het restaurant bestaat al 30 jaar en het was vroeger een paardenstal. Wanneer de ruiters terug kwamen werd er vlees aan een twijg geregen en boven een vuur gebakken. De Nederlandse eigenaar heeft een aantal jaren het restaurant overgenomen en het concept behouden.
Voor een volgende keer Curaçao…

Mensen die mij goed kennen weten dat ik liever niet 2 keer naar dezelfde plek ga. Wat doet Curaçao toch met mij? Ik heb echt kunnen relaxen en moest niet alle bezienswaardigheden zien, al die Nederlanders om mij heen vond ik niet erg en ja ik zou nog een keer naar Curaçao kunnen en willen gaan. Ik heb zelfs een lijstje gemaakt met restaurants waar ik graag naar toe zou willen gaan wat deze vakantie niet is gelukt.

 • Bij het Westpunt zit restaurant Jaanchie’s. Dit is het oudste restaurant op Curaçao waar geen menukaart is en de eigenaar verteld wat er gegeten kan worden. Voornamelijk lokale gerechten en dit is de enige plek op het eiland waar je leguaan kunt eten. Helaas was Jaanchie’s gesloten toen wij er langs reden.
 • Ontbijten bij Bliss the Berry bij Mambo Beach. Instagram waardige plek om te ontbijten of lunchen. Ik was al verkocht toen ik acaibowl op de kaart zag staan…
 • Eetcafé The Niffo Huts op het strand voor een geweldige zonsondergang. Met hamburgers en cocktails.
 • Brakkeput Mei Mei is een restaurant bij een historisch landhuis wat vroeger een plantage was. Op het menu staan gerechten van de houtskoolgrill.

Zo, hierbij mijn tips voor een weekje vakantie op Curaçao. Ik hoop dat je er wat aan hebt als je zelf naar Curaçao gaat. Laat je het weten als je een tip hebt gebruikt en wat jij ervan vond!? En als je nog aanvullende tips hebt voor een vakantie op Curaçao, laat ze vooral weten! Wil je nog meer zien van onze vakantie Curaçao? Op instagram heb ik een hoogtepunt gemaakt van de geplaatste stories met foto’s en filmpjes tijdens onze vakantie.

2 Comments

  1. Graag gedaan Ilona, jij ook bedankt voor de gezellige ontmoeting en de tips voor restaurants. Hopelijk heb je ook iets aan mijn blog, bijvoorbeeld de tip van restaurant Equus. 🙂

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.