Zalmsalade met ei en augurk

Zalmsalade met ei en augurk

Zalmsalade met ei en augurk

Wist je al dat het heel gemakkelijk is om zelf zalmsalade te maken!? Hiervoor gebruikte ik zalm uit blik en mengde ik de zalmsalade met stukjes ei en augurk. Heerlijk als broodbeleg, op crackers of toastjes bij de borrel. Elke dag eet ik knäckebröd als lunch. In de foodybox herfst van Kroon op het werk zat het knäckebröd van Leksands. Dit is traditioneel Zweeds knäckebröd gemaakt van lokale producten. Ik nam het knäckebröd mee naar mijn werk en ik was positief verrast. Ik vond het echt lekker, smaakvoller en krokanter dan de crackers die ik normaal gesproken meenam. Kan je ook jezelf influencen!? Want sindsdien heb ik geen ander knäckebröd meer gekocht. Zeker in combinatie met de zalmsalade met ei en augurk heb je een heerlijke lunch!

Recept ‘Zalmsalade met ei en augurk’

Aantal: ongeveer 500 gram

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
  • 400 gram zalm in blik
  • 1 kleine witte ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels dille
  • Sap van 1/2 citroen
  • Zout
  • Peper
  • 2 eieren
  • 2 augurken partysticks
Benodigdheden:
  • Hakmolentje
  • Schaal
  • Steelpan
Bereidingswijze:
  1. Kook de eieren in 4 minuten gaar. Laat schrikken in koud water en pel de eieren.
  2. Haal de zalm uit blik en controleer op graad en vel. Doe de schoon gemaakte zalm in het hakmolentje.
  3. Maak de ui en knoflook schoon en doe samen met de mayonaise, mosterd, gerookte paprikapoeder, dille en citroensap in het hakmolentje.
  4. Meng tot een egale zalmsalade. Breng op smaak met wat zout en peper.
  5. Doe de zalmsalade in een schaal. Snijd de gekookte eieren en augurk in stukjes en roer erdoor.
  6. Proef nogmaals de zalmsalade met ei en augurk en breng eventueel nog wat extra op smaak met zout en peper.
Makreelsalade voor op brood of toast
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Van gerookte makreel maak je deze heerlijke frisse makreelsalade voor op brood of toast. Lekker en gezond vanwege de visvetzuren in vette vis zoals makreel.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.