Zelf tortilla chips maken

Zelf tortilla chips maken

Zelf tortilla chips maken

Heb je nog wraps over van een maaltijd? Natuurlijk kan je een nieuwe vulling maken, maar wist je al dat je er ook zelf tortilla chips van kunt maken? Het is heel gemakkelijk en leuk om te doen. De wraps snijd je in 8 stukken, deze meng je met olijfolie en kruiden en bak je daarna op een bakplaat in de oven. De wrap driehoekjes bakken knapperig en door de kruiden lijkt het net tortilla chips. Wel wat gezonder, want ik gebruikte volkoren wraps en het wordt in de oven gebakken in plaats van gefrituurd. De zelfgemaakte tortilla chips serveerde ik met een avocado dip. Wat doe jij met overgebleven wraps?

Recept ‘Zelf tortilla chips maken’

Aantal: 16

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
  • 2 volkoren wraps
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Oven met bakplaat
  • Bakpapier
  • Schaal
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de bakplaat uit de oven en beleg met bakpapier.
  2. Snijd elke wrap in 8 stukken, zodat er driehoekjes ontstaan.
  3. Meng in een schaal de olijfolie met de uienpoeder, knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, zout en peper.
  4. Roer de wrap driehoekjes hier doorheen en zorg ervoor dat beide kanten bedekt zijn met de olie en kruiden.
  5. Verdeel ze over de bakplaat met bakpapier en bak in ongeveer 10 minuten knapperig.
  6. Laat de tortilla chips afkoelen en serveer met een dip.
Wrap bowl met pulled pork, bonen en rijst
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

In slechts 25 minuten een heerlijke wrap bowl met pulled pork, bonen, rijst, sla en avocado op tafel staan.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.