Sinds een aantal weken eten we elke week weer een soep. Kouder weer, regenachtig en vroeger donker. Ja de zomer is echt voorbij… In de herfst en winter eet ik graag soep. Op Kokkerellen met Suus staan inmiddels 15 soepen verzameld en daar voeg ik deze soep graag aan toe. Een heerlijke romige en gebonden kastanjechampignonsoep. Gekruid met rozemarijn en tijm. De kastanjechampignons geven een nog diepere smaak aan de soep. Wat vind jij een lekkere soep in de herfst / winter?
Recept: ‘Romige gebonden kastanjechampignonsoep’
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 2 witte uien
- 4 tenen knoflook
- 4 takjes rozemarijn
- 15 takjes tijm
- 1200 gram kastanjechampignons
- 60 gram bloem
- 50 gram roomboter
- 1 liter water
- 2 blokjes bospaddenstoelen bouillon
- 100 ml kookroom / kookzuivel
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Pan
- Staafmixer
- Koekenpan
Bereidingswijze:
- Snijd de uien en knoflook fijn. Fruit aan in wat olijfolie in de pan.
- Rits de rozemarijn en tijm van de takjes, snijd fijn en doe in de pan.
- Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Bak 800 gram mee met de uien en knoflook. Bak de rest in de koekenpan in wat olijfolie en zet aan de kant.
- Na zo’n 5 minuten bakken laat je de roomboter smelten in de pan. Voeg de bloem toe, roer goed door en laat garen.
- Het water doe je er in delen bij (kwart per keer) en telkens roer je het door tot het water is opgenomen.
- Doe de bouillon blokjes erbij en laat alles zo’n 5 minuten koken.
- Pureer met de staafmixer tot een egale soep. Voeg de kookroom en de gebakken kastanjechampignons erbij en roer goed door.
- Breng de romige gebonden kastanjechampignonsoep eventueel op smaak met wat zout en peper.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Met shiitakes, oesterzwammen, bundelzwammen en kastanjechampignons maak je een heerlijke heldere bospaddenstoelensoep.