Soep | heldere paddenstoelen soep

Soep | heldere bospaddenstoelensoep

In de herfst vind ik een soep heerlijk, eet het eigenlijk wel wekelijks. En ja denk je aan de herfst, dan horen daar paddenstoelen bij! Met shiitakes, oesterzwammen, bundelzwammen en kastagnechampignons heb ik een heldere bospaddenstoelensoep gemaakt. Je kunt deze soep serveren als voorgerecht, maar met een broodje erbij is het ook lekker als avondeten.

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 150 gram kastagnechampignons
  • 100 gram shiitakes
  • 2 witte uien
  • 3 knoflooktenen
  • 1 liter water
  • 2 bospaddenstoelen bouillonblokjes
  • Takjes verse tijm
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Pan

Bereidingswijze:

  1. Snijd de witte uien en knoflooktenen fijn. Bak ze kort aan met een scheut olijfolie in de pan.
  2. Maak ondertussen alle paddenstoelen schoon en snijd kleiner.
  3. Bak de paddenstoelen mee met de uien en knoflook.
  4. Rits de tijm van de takjes en roer door de paddenstoelen.
  5. Doe het water erbij en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Roer alles goed door elkaar en laat 15 minuten op laag vuur koken.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.