
In de herfst vind ik een soep heerlijk, eet het eigenlijk wel wekelijks. En ja denk je aan de herfst, dan horen daar paddenstoelen bij! Met shiitakes, oesterzwammen, bundelzwammen en kastanjechampignons heb ik een heldere bospaddenstoelensoep gemaakt. Je kunt deze soep serveren als voorgerecht, maar met een broodje erbij is het ook lekker als avondeten.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 200 gram paddenstoelenmix
- 150 gram kastagnechampignons
- 100 gram shiitakes
- 2 witte uien
- 3 knoflooktenen
- 1 liter water
- 2 bospaddenstoelen bouillonblokjes
- Takjes verse tijm
- Olijfolie
Benodigdheden:
- Pan
Bereidingswijze:
- Snijd de witte uien en knoflooktenen fijn. Bak ze kort aan met een scheut olijfolie in de pan.
- Maak ondertussen alle paddenstoelen schoon en snijd in wat kleinere stukken.
- Bak de paddenstoelen mee met de uien en knoflook.
- Rits de tijm van de takjes en roer door de paddenstoelen, uien en knoflook.
- Doe het water erbij en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Roer alle ingrediënten goed door elkaar en laat de soep 15 minuten op laag vuur rustig koken.
- Serveer de heldere bospaddenstoelensoep in diepe soepkommen.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Een soep waar je het zeker warm van gaat krijgen, is deze heerlijke uiensoep met gruyère kaas en gekarameliseerde uien.