Zelf gladde appelmoes maken

Zelf gladde appelmoes maken

Zelf gladde appelmoes maken

Met de regenachtige en koude dagen van afgelopen weekend begint het toch echt steeds meer herfstig te worden. Ook qua gerechten merk ik dat het meer richting de herfst gaat. Van lekkere zomerse salades naar elke week een verse soep maken. Afgelopen weekend heb ik van 1,5 kilo appels deze gladde appelmoes gemaakt. Door met een staafmixer door de gekookte appelblokjes heen te gaan, krijg je een gladder resultaat. De zelfgemaakte appelmoes kan je een kleine week in de koelkast bewaren. In de diepvries zelfs tot 3 maanden, dus maak een lekkere voorraad! Wat vind jij een echt herfstachtig recept?

Recept ‘Zelf gladde appelmoes maken’

Aantal: ruim 1 liter gladde appelmoes

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
  • 1,5 kg Elstar appels
  • 200 ml water
  • 1 kaneelstok
  • 35 gram (2 eetlepels) fijne kristalsuiker
Benodigdheden:
  • Dunschiller
  • Pan
  • Spatel
  • Staafmixer
  • Pot(ten) / bak(jes)
Bereidingswijze:
  1. Was de appels schoon onder de kraan.
  2. Schil de appels met een dunschiller en snijd het klokhuis eruit.
  3. Snijd de appelpartjes in blokjes en doe in de pan.
  4. Schenk het water in de pan en doe de kaneelstok en suiker erbij.
  5. Zet de pan op middelhoog vuur en roer regelmatig met een spatel even door.
  6. Na ongeveer 15 minuten kan je het met de staafmixer tot een gladde appelmoes pureren.
  7. Laat even afkoelen voordat je het in een pot of bakje schept.
Suikerbrood wentelteefjes met gebakken appel
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Suikerbrood, het zoete brood met korrels suiker erin. Als het wat ouder is kan je er suikerbrood wentelteefjes met gebakken appel van maken.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.