Vorige week kwamen er al 2 lekkere recepten voor Pasen online op Kokkerellen met Suus. Namelijk de TikTok pesto eggs en de croissants gevuld met zalm en roerei. Vandaag het derde en laatste recept voor Pasen. Deze witlofschuitjes met makreel en granaatappel passen bij de lunch of brunch, als borrelhapje of als voorgerecht. Bij dit recept maakte ik gebruik van de gestoomde warm gerookte makreel, aangeboden door het Nederlands visbureau, die ik had gekregen in de foodybox van Kroon op het werk. Welke gerechten ga jij maken voor Pasen? Als je een recept van Kokkerellen met Suus maakt, dan vind ik het altijd leuk om dit te zien en/of lezen. Je kunt mij taggen of een dm sturen. Alvast fijn Pasen!
Recept ‘Witlofschuitjes met makreel en granaatappel’
Aantal: 10 gevulde witlofschuitjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 1 gerookte makreel
- 1 stronk witlof
- 2,5 eetlepel yoghurt mayonaise
- 1/2 granaatappel
- Peper
- Dille
Benodigdheden:
- Schaaltje
- Pollepel
- Groot bord of schaal
Bereidingswijze:
- Maak de makreel schoon, verwijder de graatjes en doe het visvlees in een schaaltje.
- Meng de makreel met de yoghurt mayonaise en breng op smaak met flink wat peper.
- Snijd het kontje van de witlofstronk en haal de blaadjes er voorzichtig af.
- Vul de witlofschuitjes met het makreelmengsel.
- Strooi wat dille over de met makreel gevulde witlofschuitjes.
- Snijd de granaatappel doormidden en klop met een pollepel de pitjes eruit boven de witlofschuitjes met makreel.
- Serveer de witlofschuitjes met makreel en granaatappel op een schaal of een groot bord.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Van gerookte makreel maak je deze heerlijke frisse makreelsalade voor op brood of toast. Lekker en gezond vanwege de visvetzuren in vette vis zoals makreel.