Zelf aardappelpuree maken

Zelf aardappelpuree maken

Zelf aardappelpuree maken

Hoe maak je zelf een lekkere aardappelpuree? Dat zal ik je vertellen met dit basisrecept. Aardappelpuree is lekker bij groenten met een stukje vlees of vis. Ook kan je het gebruiken als bovenste laagje van een ovenschotel. Ik vind het zelf altijd lekker om nootmuskaat toe te voegen en de roomboter maakt de aardappelpuree romig. Ik heb de aardappels gestampt met een pureestamper, maar je kunt ook een pureeknijper of staafmixer gebruiken voor een nog gladder resultaat. Maak jij ook weleens zelf aardappelpuree en waar eet je het graag bij?

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 25 minuten

Recept ‘Zelf aardappelpuree maken’

Ingrediënten:
  • 500 gram aardappels
  • 60 ml volle melk
  • 15 gram roomboter
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout
Benodigdheden:
  • Dunschiller
  • Pan
  • Pureestamper
  • Fijne rasp
Bereidingswijze:
  1. Schil de aardappelen, snijd kleiner en doe in de pan.
  2. Voeg er water aan toe, zodat de aardappels net onder water staan.
  3. Strooi er eventueel nog wat zout bij.
  4. Kook de aardappelen op hoog vuur in 15-20 minuten gaar.
  5. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de warme pan.
  6. Voeg de roomboter en melk toe en zet de pan op laag vuur.
  7. Laat de roomboter smelten en de melk rustig warm worden.
  8. Stamp met de pureestamper de aardappels tot een puree.
  9. Breng de aardappelpuree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Zelf tomatensaus maken
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Basisrecept voor het zelf maken van tomatensaus. Je maakt gebruik van de techniek tomaten ontvellen. Lekkerder dan kant en klare sauzen!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.