Sperziebonen met gehakt en satésaus

Sperziebonen met gehakt en satésaus

Sperziebonen met gehakt en satésaus

Vroeger gebruikte ik nog wel eens een pakje of zakje om gerechten te maken. Inmiddels weet ik dat je deze echt niet nodig hebt om een lekker gerecht op tafel te zetten. Ik denk dat heel veel mensen dit gerecht met sperziebonen, gehakt en satésaus wel eens hebben gemaakt. Hierbij het recept om het zelf te maken zonder dat je een pakje of zakje nodig hebt. Ik eet het graag met rijst erbij, maar dit kan je ook vervangen voor aardappels. In slechts 20 minuten staat dit gerecht met sperziebonen met gehakt en satésaus op tafel!

Welk gerecht maak jij graag met een pakje en zakje? Ik wil de uitdaging wel aangaan om hiervan een recept te maken zonder dat je een pakje of zakje nodig hebt! Laat het weten in een reactie onder dit recept.

Recept ‘Sperziebonen met gehakt en satésaus’

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
  • 400 gram sperziebonen
  • 300 gram gehakt
  • 1 witte ui
  • 3 knoflook
  • 1 paprika
  • 150 gram satésaus
  • 75 ml melk
  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 1/2 bouillonblokje
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
Benodigdheden:
  • Koekenpan / wok
  • Pan
  • Steelpan met deksel
Bereidingswijze:
  1. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en de lange sperziebonen doormidden. Kook de sperziebonen in zo’n 8 minuten beetgaar. Giet af en zet opzij.
  2. Doe de zilvervliesrijst en 2x zoveel water (240 ml water) in een steelpan. Roer het halve bouillonblokje erdoor en doe de deksel op de pan. Kook de rijst in 5 minuten gaar of totdat je gaatjes ziet bovenop de rijst.
  3. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit aan in wat olijfolie. Voeg daarna het gehakt toe en bak rul.
  4. Roer de satésaus en de melk erdoor. Snijd de paprika in stukjes en voeg samen met de sperziebonen toe aan het gehakt met satésaus.
  5. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Avondeten | roti met sperziebonen
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Een heerlijk roti recept voor 4 personen, met sperziebonen in plaats van kouseband. In 40 minuten staat dit lekkere gerecht op tafel.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.