Avondeten | roti met sperziebonen

Avondeten | roti met sperziebonen

Avondeten | roti met sperziebonen

Een aantal jaren geleden at ik voor het eerst roti. Wat een lekker gerecht vond ik het, dat wilde ik zelf ook graag maken. Bij de lokale toko haalde ik onder andere Hindoestaanse masala en roti vellen en kreeg ik ook tips. In plaats van kouseband (een lange peulvrucht) gebruikte ik sperziebonen. En aangezien ik niet van pittig eten houd, liet ik ook het pepertje achterwegen. Inmiddels is het een heerlijk recept geworden. De laatste keer dat we de roti met sperziebonen aten zei mijn vriend: ‘we moeten dit echt vaker eten!’ Een groter compliment kan je niet krijgen toch!? 🙂

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:
  • 500 gram sperziebonen
  • 300 gram kippendijen
  • 400 gram aardappels
  • 2 sjalotten
  • 4 knoflooktenen
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel Hindoestaanse masala
  • 1/2 kip bouillonblokje
  • Peper
  • Water
  • Olijfolie
  • 4 eieren
  • roomboter
  • 4 roti vellen (ik gebruikte kant en klare roti vellen uit de diepvries)
Benodigdheden:
  • Wok of sudderpan
  • 2 koekenpannen
  • Kleine pan
  • Steelpan
Bereidingswijze:
  1. Breng in de steelpan water aan de kook, voeg de eieren toe en kook ze 6 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water.
  2. Maak de sperziebonen schoon door de uiteinden eraf te snijden. Kook de sperziebonen in de kleine pan in 10 minuten gaar en giet af.
  3. Snijd de kippendijen in kleine stukken en bak in de wok met een scheut olijfolie gaar.
  4. Snijd de sjalotten en knoflook fijn en bak mee met de kippendijen.
  5. Doe de tomatenpuree erbij en laat het ontzuren door mee te bakken in de pan.
  6. Was de aardappels en snijd in kleine blokjes. Voeg de aardappels toe aan de kippendijen.
  7. Giet het water in de pan, zorg ervoor dat alles net niet onder water staat.
  8. Verkruimel het halve bouillonblokje boven de pan en roer de masala erdoor. Laat zo’n 10 – 15 minuten pruttelen.
  9. Schil de eieren en bak in een beetje roomboter in een koekenpan rondom bruin en krokant.
  10. Zet een koekenpan op laag vuur en leg er een roti vel in. Let op, gebruik geen olijfolie of boter. Bak in 4-5 minuten aan beide kanten bruin. Herhaal dit met de andere roti vellen.
  11. Prik in een aardappelblokje om te kijken of deze gaar is. Zo niet, giet nog wat extra water in de pan en laat rustig pruttelen.
  12. Breng de roti op smaak met peper.
  13. Schep de roti en de sperziebonen op de borden, leg er een ei en gebakken roti pannenkoek erbij.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.