Pompoensoep met knolselderij en winterpeen

Pompoensoep met knolselderij en winterpeen

Pompoensoep met knolselderij en winterpeen

De afgelopen weken heb ik elke week soep gemaakt. Zo aten we rode linzensoep, tomaten groentesoep en deze pompoensoep met knolselderij en winterpeen. Pompoen is natuurlijk nu in het seizoen en een echte herfstgroente. De knolselderij combineert goed met de pompoen, het geeft de soep net wat extra’s qua smaak. Je kunt deze soep als maaltijdsoep eten met een broodje erbij. Wat maak jij graag met pompoen?

Recept ‘Pompoensoep met knolselderij en winterpeen’

Aantal: 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
  • 1 kilo flespompoen
  • 1/2 knolselderij (400 gram)
  • 1 grote winterpeen
  • 1 witte ui
  • 3 knoflook
  • 1 liter water
  • 2 groente bouillonblokjes
  • Olijfolie
  • Peper
Benodigdheden:
  • Grote pan
  • Dunschiller
  • Staafmixer
Bereidingswijze:
  1. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit in wat olijfolie aan in de grote pan op middelhoog vuur.
  2. Maak ondertussen de winterpeen, flespompoen en knolselderij schoon met de dunschiller. Haal de pitten met een lepel uit de pompoen. Snijd alle groente in blokjes.
  3. Doe de blokjes winterpeen, flespompoen en knolselderij in de pan.
  4. Giet het water in de pan en doe de bouillonblokjes erbij.
  5. Kook 20 minuten op middelhoog vuur en roer regelmatig even door.
  6. Pureer de pompoensoep met knolselderij en winterpeen.
  7. Breng eventueel nog op smaak met wat peper.
Wortel pastinaak soep met peterselie
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Deze wortel pastinaak soep met peterselie is heerlijk voor in de herfst of winter en makkelijk om te maken. Op smaak gebracht met komijnzaad en kurkuma.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.