Suikerbrood wentelteefjes met gebakken appel

Suikerbrood wentelteefjes met gebakken appel

Suikerbrood wentelteefjes met gebakken appel

Suikerbrood, het zoete en smeuïge brood met korrels suiker erin. Ik ben er gek op, helemaal als het bij een bakker vandaan komt. Eind vorig jaar had ik ook een suikerbrood gekocht, maar na een paar dagen werd het toch wat droger. Het overgebleven stuk sneed ik in plakjes en maakte er suikerbrood wentelteefjes van. Zo lekker! Serveer de suikerbrood wentelteefjes met gebakken appel. Heerlijk als zoet ontbijt!

Recept ‘Suikerbrood wentelteefjes met gebakken appel’

Aantal: 2 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
  • 4 plakjes suikerbrood
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel vanille aroma
  • Olijfolie
  • 1 appel
  • 1 eetlepel honing
Benodigdheden:
  • Diep bord of schaal
  • 2 koekenpan
Bereidingswijze:
  1. Doe de melk, het ei, 1 theelepel kaneel en vanille aroma in een diep bord of schaal en meng goed met elkaar.
  2. Leg 2 plakjes suikerbrood in het mengsel en laat beide kanten erin weken. Ongeveer een minuut per kant is goed genoeg.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit hierin een scheut olijfolie. Bak de suikerbrood wentelteefjes aan beide kanten gaar en goudbruin. Herhaal stap 2 en 3 met de andere 2 plakken suikerbrood.
  4. Snijd ondertussen de appel in blokjes en bak in olijfolie in de tweede koekenpan. Doe de kaneel en honing er na een aantal minuten bij als de appelblokjes wat zachter beginnen te worden. Bak nog een minuutje mee.
  5. Serveer de suikerbrood wentelteefjes warm met de gebakken appel erop.
Brood | hartige wentelteefjes met kaas, lente-ui en arrabbiata
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Wist je dat je ook hartige wentelteefjes kunt maken? Deze hartige wentelteefjes met kaas, lente-ui en arrabbiata zijn super lekker!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.