
In de zomer op warme dagen eet ik graag salades in allerlei varianten. Deze keer maakte ik een spinazie salade met halloumi, granny smith appel en edamame bonen. Nog niet zo lang geleden heb ik halloumi ‘ontdekt’. Het is een ongerijpte kaas dat kan worden gegrild waarbij de kaas niet smelt. De krokant gebakken halloumi past heel goed bij de spinazie salade. De edamame bonen in een stazak kreeg ik van HAK opgestuurd, deze heb ik verwerkt in deze salade. Ik ben benieuwd: Eet jij ook graag salades in de zomer? En wat is jouw favoriete salade? Laat het weten in een berichtje onder dit recept!
Recept ‘spinazie salade met halloumi’
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 100 gram baby spinazie
- 250 gram cherrytomaten
- 225 gram halloumi
- 150 gram edamame bonen
- 35 gram hazelnoten
- 1 granny smith appel
- 1 eetlepel yoghurt mayonaise
- 1/2 eetlepel honing mosterd
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Grillpan
- Schaaltje
- Garde / vork
- 2 borden / schalen
Bereidingswijze:
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Doe dit op laag vuur en schud regelmatig met de pan. Hak de hazelnoten grof als ze wat afgekoeld zijn.
- Snijd de halloumi in plakken en bak in de grillpan aan beide kanten goudbruin.
- Snijd de cherrytomaten doormidden en de appel in plakjes.
- Maak de dressing door de yoghurt mayonaise, honing mosterd, balsamico azijn en extra vierge olijfolie in een schaaltje met een garde of vork met elkaar te mengen. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Verdeel de spinazie over de borden of schalen. Leg hierop de halloumi, appel en cherrytomaten. Strooi de geroosterde hazelnoten en edamame bonen over de salade.
- Als laatste giet je wat van de dressing over de spinazie salade met halloumi. Serveer de dressing bij de salade in een klein schaaltje.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Volkoren wraps met geitenkaas, spinazie en gedroogde tomaatjes. Lekker als lunchgerecht en makkelijk om te maken in 20 minuten.