
Heb jij al graskaas gegeten? Graskaas wordt gemaakt van melk van koeien die, na een winter in de stal, het frisse voorjaarsgras eten. Het geeft een volle en romige smaak aan de kaas. Graskaas is een jonge kaas en heeft een kort rijpingsproces van zo’n 4 tot 6 weken. Van Kaaskraam kreeg ik een stuk graskaas opgestuurd. Daarmee heb ik dit lekkere broodje met graskaas en rode pesto gemaakt. Een makkelijk en snel recept voor een heerlijk belegd broodje!
Recept ‘broodje met graskaas en rode pesto’
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten:
- 2 triangel broodjes
- 8 plakjes graskaas
- 4 eetlepels rode pesto
- Rucola
Benodigdheden:
- Kaasschaaf
Bereidingswijze:
- Snijd de triangel broodjes open en besmeer de onderkanten rijkelijk met de rode pesto.
- Leg bij beide broodjes een handje rucola sla op de rode pesto.
- Snijd met een kaasschaaf een aantal plakken graskaas af. Zo’n 4 plakken per broodje.
- Beleg het broodje met de rode pesto en rucola met de afgesneden plakken graskaas.
- Dek het broodje met graskaas en rode pesto af met de bovenkant van de triangel.
- Herhaal bovenstaande stappen 4 en 5 bij het tweede broodje graskaas.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Met graskaas heb ik al eerder een lekker recept gemaakt. Namelijk deze heerlijke voorjaarssalade: veldsla met graskaas en druiven.