Veldsla met graskaas en druiven

Veldsla met graskaas en druiven

Huppelende koeien die in de lente voor het eerst naar buiten mogen. Het is elk jaar een prachtig gezicht! Het verse voorjaarsgras zorgt ervoor dat de melk van de koe vol en romig van smaak is. De kaas die van deze melk wordt gemaakt noem je graskaas, deze is van half mei tot eind juni te verkrijgen. Ga naar de website van Kaaskraam en bestel ook een stuk graskaas! Daarmee kan je bijvoorbeeld deze heerlijke voorjaarssalade mee maken: veldsla met graskaas en druiven.

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

 • 150 gram graskaas
 • 100 gram veldsla
 • 100 gram blauwe druiven
 • 1 avocado
 • 1 oranje paprika
 • 10 radijsjes
 • 1 lente-ui
 • pompoenpitten
 • zonnebloempitten
 • 2 eetlepels yoghurt
 • 2 theelepels mosterd naar smaak
 • Sap van halve citroen

Benodigdheden:

 • Schaal
 • Schaaltje

Bereidingswijze:

 1. Doe de veldsla in een schaal.
 2. Snijd de radijs in plakjes, de paprika in smalle reepjes, de lente-ui in dunne ringen, de avocado in plakken en de graskaas in blokjes. Was de druiven en verdeel deze samen met de radijs, paprika, lente-ui, avocado en graskaas over de salade.
 3. Maak de dressing in een schaaltje. Hiervoor meng je de yoghurt met de mosterd en sap van een citroen door elkaar. Kies een mosterd naar smaak, bijvoorbeeld grove mosterd of honing-mosterd. Verdeel de dressing over de salade.
 4. Bestrooi de veldsla met graskaas en druiven met wat pompoenpitten en zonnebloempitten.
Salade met tonijn, radijs en veldsla

Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Dit is een heerlijke salade die ik regelmatig eet in de lente en zomer. Salade met tonijn, radijs, veldsla, avocado, paprika, cherrytomaten en lente-ui.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.