New York cheesecake

New York cheesecake

New York cheesecake

Yes, het is gelukt: ik ben geslaagd!!! Dit schooljaar volgde ik naast mijn fulltime baan als leerkracht de opleiding Specialist Leerproblemen. Ik mag nu leerlingen met leerproblemen diagnosticeren en behandelen. Vooral de laatste maanden heb ik keihard gewerkt aan het meesterstuk. Inmiddels heb ik het diploma binnen en kleine feestjes gevierd. Bij feest hoort natuurlijk taart en ik ben echt gek op cheesecake. Deze keer maakte ik een New York cheesecake welke je bakt op een lage temperatuur in de oven. Ik bracht de roomkaas op smaak met verse vanille en citroen rasp en sap. Als decoratie deed ik er wat zomerfruit op. New York cheesecake is een machtige en smaakvolle cheesecake!

Recept ‘New York cheesecake’

Aantal: 10 personen

Bereidingstijd: 20 minuten + 90 minuten oventijd + minimaal 4 uur in de koelkast

Ingrediënten:
  • 200 gram digestive koekjes
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 600 gram roomkaas
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 vanillestokje
  • 1 citroen; rasp en sap
  • 40 gram tarwebloem
  • 3 eieren
  • Zomerfruit ter garnering
Benodigdheden:
  • Springvorm 24 cm
  • Bakpapier
  • Oven
  • Hakmolentje
  • Pan
  • Mengkom
  • Mixer
  • Ovenschaal
  • Vershoudfolie
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 140 graden. Zet onderin de oven een ovenschaal met een laag water. Zo beperk je de kans op scheuren tijdens het bakken van de New York cheesecake.
  2. Doe het bakpapier in de springvorm en vet de raden in met wat boter of olijfolie.
  3. Smelt de ongezouten roomboter in een pan en verkruimel de koekjes in het hakmolentje. Meng de roomboter en verkruimelde koekjes goed met elkaar en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan en zet de springvorm in de koelkast.
  4. De roomkaas, witte basterdsuiker, crème fraîche en bloem doe je bij elkaar in een mengkom. Schraap het merg van het vanillestokje eruit. Rasp de citroen boven de mengkom en pers de citroen uit.
  5. Mix met de handmixer de ingrediënten in de mengkom kort met elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tussendoor goed. Doe het roomkaasmengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  6. Zet de cheesecake voor 90 minuten in het midden van de oven. De New York cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en de binnenkant niet. Laat de deur van de oven op een kier staan en laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de cheesecake af met vershoudfolie en zet daarna voor minimaal 4 uur in de koelkast.
  7. Haal de New York cheesecake uit de koelkast en garneer met wat zomerfruit.
Zoete hapjes | no bake limoncello cheesecake
Kokkerellen met Suus – inspiratie:

Elk jaar met mijn verjaardag maak ik een cheesecake. Op Kokkerellen met Suus staat nu het recept van deze super lekkere no bake limoncello cheesecake.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.