
In februari plaatste ik het recept van tomaten tapenade met Parmezaanse kaas. Deze tapenade maakte ik met gedroogde tomaatjes. In een poll op instagram gaven jullie aan graag het recept te willen van deze gedroogde tomaatjes. Het heeft even geduurd, maar het recept staat nu op Kokkerellen met Suus! De gedroogde tomaatjes maakte ik met verse tijm en knoflook, om vervolgens te verwerken in een gerecht dat volgende week online komt. Van het recept gedroogde tomaatjes met verse tijm en knoflook maakte ik ook een reels. Het is een leuke video geworden van de bereidingswijze, dus check it out!
Recept ‘Gedroogde tomaatjes met tijm en knoflook’
Bereidingstijd: 10 minuten + 120 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 500 gram cherrytomaten
- 10 gram verse tijm
- 3 knoflooktenen
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout
- Peper
Benodigdheden:
- Oven met bakplaat
- Knoflookpers
- Afsluitbaar potje
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden en haal de bakplaat uit de oven.
- Halveer de cherrytomaten en leg op de bakplaat.
- Rits de verse tijm en pers de knoflook boven de cherrytomaten uit.
- Voeg een snuf zout, wat peper en de olijfolie toe.
- Roer alles goed door elkaar en verdeel over de bakplaat.
- Zet de bakplaat met de cherrytomaten, tijm en knoflook voor 120 minuten in de oven.
- Tussendoor hoef je de cherrytomaten niet om te roeren.
- Haal de bakplaat na 120 minuten uit de oven en laat de tomaatjes goed afkoelen.
- Als de gedroogde tomaatjes met tijm en knoflook zijn afgekoeld doe je ze in een afsluitbaar potje.
- Giet er een laag olijfolie of een andere olie erbij en bewaar in de koelkast.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Een heerlijke smaakvolle tomaten tapenade van semi-gedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. In slechts 5 minuten gemaakt.