
Al een langere tijd wilde ik graag zelf een keer cordon bleu maken. Een cordon bleu is een gepaneerd stuk vlees gevuld met Emmentaler kaas en ham. Er kan ook worden gekozen voor Gruyère of Raclette, in ieder geval een goed smeltende kaas. De Emmentaler kaas kreeg ik opgestuurd van Kaaskraam. Bij de slager haalde ik varkensfiletlapjes, maar je kunt een cordon bleu ook maken met kip-, rund- of kalfsvlees. Wij vonden de zelfgemaakte cordon bleu veel lekkerder dan die uit de supermarkt. De moeite waard om een keer te maken!
Recept ‘Cordon bleu met Emmentaler kaas’:
Aantal: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 2 varkensfiletlapjes
- 60 gram / 2 plakken Emmentaler kaas
- 2 plakken ham
- 1 ei
- Bloem
- Paneermeel
- Zout
- Peper
- 20 gram roomboter
- Olijfolie
Benodigdheden:
- 3 schaaltjes / diepe borden
- 2 satéprikkers / flexibele tapas prikkers
- Koekenpan
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees horizontaal in of laat dit de slager voor je doen. Bestrooi zowel de binnenkant als de buitenkant met wat zout en peper.
- Vouw de plakken kaas 2 keer op en rol daar de ham omheen. Of snijd 2 blokken van 30 gram af van de kaas. Doe de omwikkelde kaas met ham in de varkensfiletlapjes en rijg dicht met een prikker.
- Zet de 3 borden / schaaltjes klaar en doe daar wat bloem, een geklutst ei en paneermeel op.
- Haal de gevulde varkensfiletlapjes eerst door de bloem, daarna door het ei en dan door het paneermeel. Haal het nogmaals door het ei en de paneermeel voor een dikker krokant laagje.
- Smelt de roomboter in de koekenpan en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de cordon bleu met Emmentaler kaas op laag vuur in 15 minuten gaar.

Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Een echt comfortfood gerecht: witlof met ham en kaas uit de oven. Daaronder een laagje aardappelpuree met mosterd. In 20 minuten in de oven.