Blini's met gerookte zalm en roomkaas

Blini’s met gerookte zalm en roomkaas

Blini's met gerookte zalm en roomkaas

Dit weekend is het alweer Pasen. Ook dit jaar kunnen we het niet uitgebreid vieren met familie. Toch is het wel leuk om wat lekkers op tafel te zetten. Een makkelijk receptje zijn deze blini’s met gerookte zalm en roomkaas. Heerlijk als klein hapje bij de lunch of brunch, maar ook als borrelhapje. Van Kroon op het werk had ik heks’nkaas gekregen in een handige tube, waarmee ik leuke toefjes roomkaas kon spuiten op de blini’s met gerookte zalm. Fijne en smakelijke paasdagen!

Recept ‘blini’s met gerookte zalm en roomkaas’

Aantal: 16 belegde blini’s

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
  • 16 blini’s
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1/2 komkommer
  • 1 tube Heks’nkaas
  • Dille
  • Peper
Benodigdheden:
  • Oven
  • Bakplaat
  • Rasp / dunschiller
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de blini’s op een bakplaat. Bak de blini’s in 3 minuten af en laat even afkoelen.
  2. Snijd de komkommer in dunne plakjes met een rasp of dunschiller. Zorg voor zo’n 48 plakjes komkommer (3 per blini).
  3. Smeer een blini in met de roomkaas en verdeel daar 3 plakjes komkommer op.
  4. Leg op de komkommer een stukje gerookte zalm en garneer met wat peper en dille.
  5. Spuit 3 toefjes van de roomkaas naast de gerookte zalm op de komkommer.
  6. Herhaal stap 3 t/m 5 bij de andere blini’s met gerookte zalm en roomkaas.
Kokkerellen met Suus – inspiratie:
Wrap spiesjes met gerookte zalm en roomkaas

Wrap spiesjes met gerookte zalm, roomkaas en rucola. Een makkelijk en lekker recept, voor bij de borrel, op een feestje of een picknick.

Croissants gevuld met zalm en roerei is een heel gemakkelijk en smakelijk recept voor bij het ontbijt, lunch of brunch met Pasen.

Croissant gevuld met zalm en roerei
Ontbijt / lunch | bagels met gerookte zalm

Deze bagels met gerookte zalm zijn fantastisch lekker voor Pasen of het gehele jaar als lunch. Het kruid dille past goed bij vis door de anijsachtige smaak.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.